Turun ikiomat pikkuleijonat eli alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa Slovakiassa hopeaa pelanneet puolustaja Aleksi Anttalainen (TPS) ja hyökkääjä Santeri Virtanen (TPS) sekä pikkuleijonat hopealle luotsannut valmentaja Juuso Nieminen piipahtivat Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmarin luona mitalikahveilla.

Läsnä olivat myös Turun seudun urheiluakatemian edustajat: huippu-urheilukoordinaattori Mika Korpela, valmennuskoordinaattori Janne Salmi, urheiluakatemian jääkiekkolehtori Kalle Sahlstedt ja Kerttulin lukion rehtori Tapio Laine.

– Pelejänne oli kiva seurata ja toivotan menestystä jatkossakin, totesi liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari onnittelupuheessaan. – Jääkiekko on lajina onnistunut erittäin hyvin ja on kaupungin brändin kannalta arvokasta toimintaa. Turussa halutaan tulevaisuudessakin nähdä huippu-urheilu osana kaupunkikulttuuria. Turun kaupunki panostaa laajaan liikuntapaikkaverkostoon ja pitää Turun seudun urheiluakatemian ja urheiluseurojen perustyötä tärkeänä, kertoi Kalmari.

Amazin Racea jääkiekon lisäksi

Aamutreeneistä mitalikahveille saapuneet Aleksi Anttalainen ja Santeri Virtanen kertoilivat kolme viikkoa kestäneen kisareissunsa tunnelmista.

– Parhaiten jäi mieleen se, kun meillä oli Bratislavassa oma Amazing Race -kisa vapaa-ajanohjelmana. Siinä tuli käveltyä ainakin 20 kilometriä. Mutta tietysti jäivät mieleen kaksi jatkoaikamatsia pudotuspeleissäkin, Aleksi ja Santeri kertoivat.

Alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon maailmanmestaruuskisat pelattiin Slovakian Popradissa ja Spisska Nova Vesissa 13.–23.4.2017. Suomen maajoukkue kohtasi MM-kisojen finaalissa USA:n. Vuonna 2018 alle 18-vuotiaiden poikien MM-mitaleista pelataan Venäjällä.


Kuvassa: Janne Salmi, Markus Kalmari, Tapio Laine, Santeri Virtanen, Aleksi Anttalainen, Mika Korpela, Juuso Nieminen ja Kalle Sahlstedt.