Turun Veritas Stadionin valaistus kunnostetaan täyttämään Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n vaatimukset. Stadionin valaistusta lisätään ja uusitaan kevään 2017 aikana, jotta varmistetaan kansainvälisen jalkapalloilun jatkuminen Turussa. Suomen A-maajoukkue pelaa Turussa kesäkuussa ja lokakuussa.

Suomen Palloliitto ja Liechtensteinin jalkapalloliitto LFV ovat sopineet A-maaottelun pelaamisesta keskiviikkona 7.6.2017 tämän lisäksi on ottelu Turkkia vastaan Turussa 9.10.

– Leikkisästi voisi todeta, että Veritas Stadionin valaistustehon parantamisen myötä Turku näkyy jalkapallo- ja liikuntakaupunkina tarvittaessa kaikkiin kolkkiin maailmassa, sillä valaistuskapasiteetti täyttää nyt kansainvälisen tason jalkapallo-otteluiden televisioinnin laatuvaatimukset, toteaa Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Turun kaupungin tavoitteena on kaikkien turkulaisten aktiivinen elämäntapa. Aktiivisen liikuntakulttuurin rakentamiseen tarvitaan kumppanuuksia. Veritas Stadion onkin esimerkki yksityisen ja julkisen sektorin yhteisestä liikuntakulttuurin edistämisestä. Ilman tätä yhteistyötä kaupungin omistama Kupittaan kenttä ja Olympiakatsomo eivät olisi täydentyneet kansainväliset vaatimukset täyttäväksi kokonaisuudeksi.

–Stadionilla ja sen mahdollistamilla huippujalkapallotapahtumilla on varmasti oma positiivinen ja inspiroiva vaikutuksensa Turun seudun tuhansien jalkapallonharrastajien innostumiseen lajista ja liikunnasta, Kalmari arvioi.

- Veritas Stadionin kansainvälisen toiminnan edellytyksenä on, että kaikki kansainväliset kriteerit täyttyvät, näin on nyt myös valojen kohdalla. Mielestäni Veritas Stadion on Suomen paras todellinen jalkapallostadion, jossa on aito nurmi, eikä juoksuratoja ympärillä, kiittelee Kiinteistöyhtiö Kupittaan Stadion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Stefan Håkans.

Valaistusremontista vastaa turkulainen valaistuksen moniosaaja AD-Lux Oy, joka edustaa Stera Technologies Oy:n Turussa valmistamia valaisimia.

  • A-maaottelu Suomi - Liechtenstein ke 7.6.2017 klo 19, Veritas Stadion (Turku). Liput