Turkuun perustettiin tilat kokeiluille, yhteisölliselle työskentelylle ja kaupunkiverstas-toiminnalle. Tervetuloa HubTurkuun!

 

Wiklundin sisäpihalla os. Brahenkatu 6 olevan liiketilan edessä käy kuhina. Ikkunassa lukee HubTurku. Tiloihin on sijoittunut eri alojen ammttilaisia, jotka haluavat kokeilla ja työskennellä yhteisöllisesti ja saada vaikkapa uutta näkemystä omiin liikeideoihinsa. Turussa tehdään nyt entistä enemmän erilaisia kokeiluja.

- Kokeilujen eli turkulaisittain pruuvaamisen keskeisenä ajatuksena on, että ideoita ei suunnitella loputtomiin, vaan jo ensimmäisiä ajatuksia kokeillaan käytännössä. Kaupunki haluaa olla mahdollistajan roolissa yritysten ja yhdistysten suuntaan. HubTurussa tilat on tarkoitettu uudistumishaluisille yrityksille ja yhdistyksille sekä tietenkin ihan yksittäisille henkilöille, joilla on intoa kehittää yhdessä ja etsiä uudenlaisia ratkaisuja erilaisiin haasteisiin, osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala kertoo. 

Uusissa tiloissa kokeilutoimintaa pyörittää Hub Turku -yhdistys, mutta tervetulleiksi toivotetaan kaikki yhteiskehittämisestä kiinnostuneet. Viime vuoden lokakuussa perustetun yhdistyksen idea oli tuoda kaupungin vilskeen keskelle innovatiivinen tila, jossa yrittäjät, freelancerit, opiskelijat ja yhteisöt voivat työskennellä ja verkostoitua. Hub Turku tavoitteena on edistää poikkialaista työkulttuuria.

Tilan toivotaan johtavan uusien tuttavuuksien, kokoonpanojen tai työskentelymallien syntymiseen. Rohkaisua ja tukea on tarjolla muun muassa aloitteleville yrittäjille, sillä yhdistys edistää myös uusien yrittäjien koulutusta. Tiloja aiotaan hyödyntää myös monipuoliseen tapahtumien järjestämiseen. Yhdistys itse puolestaan aikoo toimia aloitteellisena vaikuttajana paitsi Turussa, myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Kokeilukultuuria edistetään osana 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -hanketta.

Suun terveydenhuolto kokeilujen kärkeä

Turun kaupungin suun terveydenhuolto haluaa kokeilla uusia ja innovatiivisia tapoja tarjota palveluitaan, ja avaa pop up -hammashoitolan HubTurun yhteyteen keskiviikkona 17.5. klo 12 - 15. Hammashoitola on auki 17.5. - 19.5. ja 22.5. - 26.5.2017. Maksuttomassa hammasvartissa saa arvion suun terveydestä.