Paula Koivuniemi ja Lauluyhtye Rajaton sekä Helena Juntunen ja Matti Salminen esiintyvät lukuisten muiden artistien joukossa Vuosisadan Kulttuurigaalassa 18.10. Turun Logomossa. Suomalaisen kulttuurin kavalkadi televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä osana virallista Suomi 100 -ohjelmakokonaisuutta.

Ehdokkaat vuosisadan kulttuuriteoksi ja kulttuurivaikuttajaksi sekä kulttuurin kansainvälistymis- ja tulevaisuuspalkintoluokkien ehdokkaat julkistetaan kesäkuun alussa. Kultalilja-raati äänestää 8.6. Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin johdolla neljän eri luokan palkittavat. Äänestyksen tulokset paljastetaan Vuosisadan kulttuurigaalassa, jossa palkittaville jaetaan tunnustuksena kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen Kultalilja-patsaan pienoismallit. 

Kulttuuripersoonat julki kesäkuussa

Kesäkuussa julkistetaan myös sata Suomen itsenäisyyden ajan kulttuurilegendaa kansan äänestettäviksi. Vuosisadan kulttuuripersoona palkitaan Kulttuurigaalan huipentumana. Gaalan juhlallisuuksiin kuuluvat myös Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon Suomi-palkintojen jako samoin kuin Vuosisadan kirjan ja Vuosisadan museon julkistamiset.

Lukuisten palkitsemisten ohella gaalayleisöä ja kotikatsomoa viihdyttää kevyen musiikin rytmein Suomen vanhin viihdeorkesteri Dallapé. Klassisen musiikin tunnelmia tulkitsee Turun filharmoninen orkesteri kapellimestarinaan Leif Segerstam. Viihdettä ja korkeakulttuuria monimuotoisesti yhdistävässä illassa esiintyy myös Turun Kaupunginteatteri.