Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Kesätyöseteleistä järjestetään tietoisku maanantaina 5.6.

Kesätyösetelin voi saada turkulainen nuori joka on syntynyt 1.6.1999–31.5.2001. Kesätyön keston on oltava vähintään kymmenen työpäivää ja työaika on 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyö tulee suorittaa 1.5.–31.8.2017.

Nuori hakee kesätyöpaikkoja itsenäisesti yrityksistä, järjestöistä, seurakunnista tai säätiöistä. Kesätyöpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Kun nuori on löytänyt kesätyöpaikan, työnantaja ja nuori täyttävät kesätyösetelin esitietolomakkeen. Tämän jälkeen nuori varaa tapaamisajan Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen. Tapaamiseen nuoren on otettava mukaan täytetty esitietolomake sekä kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Setelin arvo maksetaan jälkikäteen työnantajalle korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista. Seteleitä myönnetään enintään viisi yhtä työnantajaa kohden. Nuorelle maksetaan kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/kesätyötekijän palkkaa tai vähintään valtakunnallisen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukaiset 335 euroa. Työehtosopimuksen mukainen palkkaus on suositeltava palkka.

  • Tule kuulemaan lisää kesätyöseteleistä maanantaina 5.6. kello 12–15 kauppakeskus Forumissa (Linnankatu 11).