Arkeen Voimaa -ohjelma esitellään yhtenä esimerkkinä toimivasta ratkaisusta Ylen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Ratkaisukone-projektissa. Projektissa on etsitty eri puolilta Suomea malleja, jotka ovat monistettavissa muuallekin.

Lisätiedot:

 

Kuvassa: koordinaattori Riikka Korhonen ja vertaisohjaaja Mari Mattila

Ohjelman tavoitteena tukea on pitkäaikaissairaan arjessa pärjäämistä. Tapaamisissa rohkaistaan tekemään hyvinvointia tukevia ratkaisuja.

- Parantuakseen täytyy hoitaa syitä, ei vain seurausta, Arkeen Voimaa -kurssien vertaisohjaajat toteavat.

Arkeen Voimaa -kurssit antavat lääketieteelliseen hoitoon sisältöä, joihin ei ole aikaa lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotolla

Suomeen ja Turkuun kurssit tulivat vuonna 2012. Ohjelman käyttö on laajenemassa.

- Esimerkiksi Pirkanmaalla on suunniteltu otettavan Arkeen Voimaa -ohjelma käyttöön kaikissa kunnissa lähivuosien aikana, ohjelman valtakunnallinen koordinaattori Riikka Korhonen Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kertoo.

Mikä ratkaisukone?

Ylen Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Ratkaisukone-projektissa etsitään ympäri Suomea toimivia ratkaisuja, jotka ovat monistettavissa myös muille paikkakunnille.
Suomen itsenäisyyden juhlavuoden projektissa löytyi konkreettisia ratkaisuja monen alan haasteisiin, Ylen sivuilla on esittelyssä yhdeksän opiskelijoiden kirjoittamaa tarinaa, mm. Oulun facebook-kaupunkiyhteisön puskaradio ja merimetson karkotukseen löytynyt keino.