Turussa kesäteattereiden ohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin. Lapset pääsevät mukaan esimerkiksi Röllimetsään tai Viirun ja Pesosen maatilalle. Aikuisille on tarjolla kuntaliitosdramatiikkaa, mökki-idylliä ja tietenkin romantiikkaa. Valitse suosikkisi ja eläydy tunnelmaan!

Emma Teatteri: Fingerpori (Turun kaupunginteatteri)

Esityskausi: 27.5.–19.8.2017

Pakkoliitoksen Turun kanssa välttääkseen Fingerporin mainetta yritetään pelastaa talkoovoimilla ja brändidokumentilla todistaa, että se on elämää täynnä ja suvaitsevainen paikka asua. Hassunkurisessa näytelmässä pääsee tutustumaan Fingerporin historiaan, arvokkaaseen kulttuuriin ja väärinymmärrettyyn kulttuuriperintöön.

Jo-Jo Teatteri: Viiru ja Pesonen

Esityskausi: 8.–20.7.2017

Ihastuttava parivaljakko Viiru ja Pesonen ovat olleet suuressa suosiossa niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa jo yli 30 vuoden ajan. Tänä kesänä parin seikkailu keskittyy Ukko-Pesosen maatilalle, jonka rauhallinen maatilaelämä kokee jotain yllättävää. Kuka vaanii kanoja paistin toivossa? Kuinka monet syntymäpäivät Viiru kissalla on vuodessa?

Linnateatteri

Haluatko mökkiläiseksi?

Esityskausi: 15.6.–10.11.2017

Aikuisille suunnatussa komedianäytelmässä Haluatko mökkiläiseksi samannimisen kilpailun voittajapariskunta pääsee kesäksi ihanaan, idylliseen mökkiympäristöön, mutta kaikki ei mene aina niin kuin on suunniteltu. On maalattava mökki, korjattava laituri, järjestettävä ”pienet” kesäjuhlat ja samalla syventää parisuhdetta. Tästä mökkilomasta eivät puutu eväät!

Herra Hakkarainen harrastaa

Esityskausi: 29.6.–29.7.2017

Herra Hakkarainenkin haluaisi harrastaa jotain, sillä niin tuntuvat tekevän kaikki muutkin. Löytyykö hänelle sopiva harrastus? Entä mitä tapahtuukaan öisin? Ryppyotsaista harrastamista vastustava esitys pitää sisällään menevää musiikkia, riemastuttavia tapahtumia ja älyvapaata meininkiä. Esitys soveltuu kaikille yli 3-vuotiaille.

Samppalinnan Kesäteatteri

Eloheinäkesä

Esityskausi: 15.6.–22.7.2017

Suvikomedia Eloheinäkesä kuljettaa läpi Suomen vuosikymmenten. Naurua ja laulua täynnä oleva kesänäytelmä ei jätä kylmäksi. Sympaattiset päähenkilöt Juhanne, Puali ja Elovena näyttävät oman elämänsä tähtihetket eläen elämää väärinpäin, senioriajasta peruskoulun ensimmäiselle luokalle. Näytelmän on kirjoittanut runoilija Heli Laaksonen.

Rakkauden Autokorjaamo

Esityskausi: 27.7.–19.8.2017

Musikaalinen komedianäytelmä Rakkauden Autokorjaamo sijoittuu pienen Jormalan kylän autokorjaamoon, jossa Kari Takalo korjailee tyttärensä kanssa vanhoja autoja. Yllättäen kuuluisan Trio Kasanovan keikkabussi hajoaa ja ajautuu huoltoon kyseiselle paikalle. Miten kylä reagoi kuuluisuuteen ja miten autokorjaamosta syntyy Rakkauden Autokorjaamo?

Teatteri Akseli: Onnen maa

Esityskausi: 7.7.–12.8.2017

Onnen maa sijoittuu 1960-luvun maaseudulle, jossa romantiikka ja komedia kohtaavat, kun tuhlaajapoika Tenho palaa takaisin lapsuudenkotiinsa. Onko se vielä onnenmaa kultaisilla muistoilla, entä miten kaupunkilaistunut ihminen soveltuu takaisin juurilleen?

TEHDAS Teatteri: Aurajoella

Esityskausi: 7.–18.6. ja 16.–27.8.2017

Kesän nostalginen ja turkulaisin terassiteatterinäytelmä Aurajoella vie katsojat 1900-luvulle. Aurajokea pitkin kohti Airistoa purjehtivat kaksi telakkatyöläistä, jotka unelmoivat parempien olojen tulevaisuudesta, omasta veneestä ja asunnosta Portsassa. Näytelmässä pääsee näkemään, millaista elämä oli ennen kuin työväestö oli suurimmaksi maaseudulta saapuneita, jotka asuivar alivuokralaisena suuren lapsiperheen keittiössä.

Turun Kesäteatteri: Rölli

Esityskausi: 13.6.–13.8.2017

Koko perheen supersuosittu, hurja mutta lempeä, Rölli-peikko nähdään seikkailemassa Röllimetsässään yhdessä menninkäisten kanssa. Allu Tuppuraisen käsikirjoittamaa ja Juha-Pekka Mikkolan ohjaamaa kesänäytelmää päästään ihailemaan Turun Kesäteatterissa, Vartiovuorella.

Turun Nuori Teatteri: Ihan pihalla!

Esityskausi: 4.7.–13.8.2017

Herra HakkaraiEsityskausi: 4.7.–13.8.

Idylliseen pihapiiriin muuttaneet parhaat ystävykset Julia ja Patrik eivät osanneet odottaa, että naapurusto on kirjaimellisesti Ihan pihalla! Asunto olikin vain pariskunnille vuokrattava asunto ja kaverukset joutuvatkin esittämään rakastavaisia. Myös naapuruston säännöt ovat pikkutarkkoja, minkä seurauksena asukkaiden sopusointu alkaa olla koetuksella.

Etsi Turun seudun tapahtumakalenterista lisää teatteritapahtumia.

Asiasanat: