Turku on valmis vastaanottamaan yleisurheilun maailmantähdet, kotimaiset huiput ja kisavieraat lauantaina alkavaan Paavo Nurmi Festivaaliin.

Paavo Nurmen Kisoissa Urheilupuiston Paavo Nurmen Stadionilla tiistaina on urheilijoita ympäri maailman. Lavillenie, Röhler, Ibarquen, Lasitskene ja monet muut ovat lajinsa maailman ykkösiä, joita ei usein nähdä Pohjolassa. Stadionin tapahtumiin odotetaan neljän päivän aikana yli 30.000 vierasta.

Kisat täyttävät tänä vuonna 60 vuotta. Ensimmäiset kisat sitten vuonna 1957 olivat lahja 60-vuotiaalle Paavo Nurmelle.

Paavo Nurmen kisat, englanniksi Paavo Nurmi Games, nousivat täksi kesäksi IAAF World Challege -tasolle ensimmäistä kertaa. Kisojen tavoitteena on olla vuonna 2020 maailman 10-20 isoimman yleisurheilukilpailun joukossa

-Turun kaupungin innostus, osaaminen ja rohkaiseva ote on ollut ehkä tärkein elementti uuden toimintatasomme saavuttamisessa. 13.6.-järjestettävä kilpailu on kokonaisuutemme kansainvälinen näyteikkuna, jolla saamme Nurmen muiston ja tekemämme legacy-työn levitettyä ympäri maailman, sanoo , Paavo Nurmi Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Medianäkyvyys jälleen huikeaa

Paavo Nurmi Kisojen tv-signaali leviää YLE:n toimesta 125 maahan ympäri maailman. Katsojamääräksi arvioidaan yli miljardi katsojaa. Uusina alueina tv-lähetys näkyy tänä vuonna Yhdysvalloissa, Kanavassa sekä Karibian alueella. Yle näyttää kisan kolmen tunnin suorana lähetyksenä Suomessa, samoin Eurosport 1 koko Euroopan alueella. Paavo Nurmi ja Turku näkyvät myös Aasiassa, Oseaniassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Lisäksi Eurosport 1 ja Eurosport 2 näyttävät kolmen päivän aikana 15 tuntia uusintoja 60 maassa Euroopassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.

www.paavonurmigames.fi