Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on nimitetty Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. RT:n hallitus on tehnyt nimityspäätöksen eilen 13.6. ja Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta.

– Olen toiminut nyt syksyllä yhtäjaksoisesti yhdeksän vuotta kaupungin palveluksessa. Viimeiset seitsemän vuotta kaupunginjohtajana ja sitä ennen kaksi vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Oman kotikaupungin johtaminen on ollut aivan erityinen kunnia ja ammatillisesti mielenkiintoinen tehtävä, mutta nyt syksyllä on aika siirtyä uralla eteenpäin, kertoo kaupunginjohtaja Randell.

– Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet, joita olen saanut olla mukana käynnistämässä, ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat kuitenkin monelta osin nyt hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin, jatkaa Randell.

Rakennusteollisuus RT ry on toimialajärjestö, joka edustaa rakennusalan yrityksiä elinkeinopoliittisissa, teknisissä ja työmarkkina-asioissa. RT:hen kuuluu runsaat 2 500 jäsenyritystä, jotka työllistävät yhteensä yli 58 000 henkilöä. RT on yksi Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) suurimmista jäsenjärjestöistä.

– Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen. Minua motivoi tehdä työtä kestävän kasvun ja työpaikkojen eteen. Ala elää myös mielenkiintoista murrosvaihetta, perustelee Randell.

Seuraavaksi keskustellaan tehtävän vaihdokseen liittyvistä kysymyksistä

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell ei ole vielä jättänyt eroilmoitustaan kaupunginvaltuustolle, ja seuraavaksi kaupunginjohtaja ja kaupungin ylin poliittinen johto keskustelevat tehtävän vaihdokseen liittyvistä kysymyksistä.

– Seuraavaksi keskustelen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajien kanssa tehtävän vaihdokseeni liittyvistä kysymyksistä ja virallisen eroilmoituksen aika on sen jälkeen. Viranhoitoa jatkan täysipainoisesti siihen saakka, kunnes joku muu ottaa tehtävät hoidettavakseen tai muuta päätetään, kertoo Randell.

Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen vastavalituille puheenjohtajille Elina Rantaselle ja Lauri Kattelukselle kaupunginjohtajan ilmoitus uusiin tehtäviin siirtymisestä tuli yllätyksenä.

– Ymmärrettävästi tällaisista asioista ei voi juuri ennakkoon keskustella, mutta nyt kun tämä asia on tullut tietoomme, niin käynnistämme keskustelut ensin kaupunginjohtajan kanssa ja sen jälkeen kaupungin poliittisen johdon kesken. Päätösten aika on vasta kesän jälkeen, arvioi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kattelus.

– Kaupunginjohtaja Randell jatkaa tehtävissään toistaiseksi normaalisti ja varmasti hoitaa työnsä hyvin, kuten on tehnyt jo usean vuoden ajan, jatkaa Kattelus.

– Kaupunginjohtaja Randell ei ole vielä jättänyt eroilmoitustaan kaupunginvaltuustolle ja ei ole heti lähdössä minnekään, joten voimme rauhassa käydä tätä nyt yllätyksenä tullutta asiaa lävitse ja keskustella miten menemme eteenpäin, kun Randell marraskuussa siirtyy uusiin tehtäviin, kommentoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Rantanen.

Asiasta tiedotetaan lisää sen jälkeen kun edellä mainitut keskustelut on käyty.