Kun ikäihminen muuttaa asumaan palvelutaloon, ei se tarkoita neljän seinän sisällä oleilua. Välillä voi vierailla vaikka naapurin kahvilassa tai laulamassa ravintolassa karaokea. Juuri näin tehtiin Mäntykoti Yli-Maarian vanhusten asumispalvelujen yksikössä.

- Täällä eletään normaalia arkea ja välillä käydään muualla kahvilla tai vaikka pubissa. Miksi ihmeessä se ei olisi mahdollista, kaikki voidaan järjestää, sanoo lähihoitaja Eija Soikkeli.

Myös side by side -pyörät eli kamukyydit ovat laajentaneet asukkaiden ja henkilökunnan yhdessä liikkumista asumispalveluiden yksiköiden lähiympäristössä. 

- Kaiken muun toiminnan ohella, olemme järjestäneet mm. pizzapäivän, jolloin asukkaat tilasivat suosikkipizzojaan yksikköön, Eija lisää. 

Idean retkestä läheiseen ravintolaan laulamaan asukkaiden kanssa karaokea keksi Mäntykodin hoitaja. Hän selvitti Moision Olkkarin henkilökunnalta, voisiko heille tulla vierailulle. Kun kaikki järjestyi, kesäisenä perjantaina Mäntykoti Yli-Maariasta lähdettiin seitsemän asukkaan ja henkilökunnan voimin päiväkaraokeen.

Retki järjestettiin yhteistyössä Moision Olkkarin kanssa. Karaoke sujuikin hyvissä tunnelmassa. Muutamien asukkaiden kanssa käytiin myös tanssiparketilla.

- Asukkaat kommentoivat jälkikäteen, että olisivat innokkaita lähtemään myös uudestaan, Eija nauraa.

Kiitos Moision Olkkarin henkilökunnalle, teitte päivästä ikimuistoisen.