Turun kaupunki toteuttaa yhteistyössä Elisa Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa Tulevaisuuden elävä kaupunginosa 24/7/365 –hackathon-kilpailun 29.9.–1.10.2017.

Taustaa tiedepuiston alueesta:

Turku Science Park on Turussa sijaitseva tutkimuslaitosten ja liike-elämän keskittymä. Kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta sijaitsevalla alueella toimii muun muassa kaksi tiedekorkeakoulua, kolme ammattikorkeakoulua, Turun yliopistollinen keskussairaala ja yli 300 muuta yritystä ja yhteisöä. Alueella käy työssä arviolta 17 500 ja opiskelee yli 30 000 henkilöä.

Turun kaupunginhallituksen nimeämän Kampus ja tiedepuisto -kärkihankkeen tavoitteena on korkeatasoinen alueen maankäytön, asumisen, rakentamisen ja liikenteen suunnittelu sekä toteutus. Alueesta halutaan kehittää viihtyisä ja elävä kohtaamisten keidas ja liikkumisen solmukohta ympäri vuorokauden.

Hackathon on innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on löytää keinoja, joilla Turun kampus- ja tiedepuistoaluetta elävöitetään esimerkiksi kehittämällä palveluita, kiinnostavia viihtymispaikkoja tai edistämällä fiksua liikkumista.

Kilpailuhaaste ja materiaalit julkaistaan elokuussa 2017 osoitteessa www.turku.fi/hackathon.

Pysy kuulolla!

Tulevaisuuden elävä kaupunginosa 24/7/365 –Hackathon-tapahtuma Turussa 29.9.-1.10.2017

Asiasanat: