Järjestyksessään 48. Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa 7.–9.7.2017. Elämysten viikonloppu odottaa festarikansaa.

Pysy kanavalla

Seuraa Ruisrockin tunnelmia Ruisrockin somekanavien lisäksi myös Turun kaupungin tileillä. Kaupungin viestintä hengittää Ruissin tahtiin koko viikonlopun. #Ruisrock2017

Tänä vuonna kiinnostus Ruisrockia kohtaan on ollut ennätyksellistä – kaikkien päivien liput on etukäteen loppuunmyyty. Kaikesta päätellen Ruisrock on monelle koko kesän kohokohta. Ruisrockin Facebook-tilin somepäivityksistä käy ilmi, että Ruissiin mennään hyvän fiiliksen, mahtavien esiintyjien ja mukaansatempaavan oheisohjelman takia. Ruisrock on monelle yhtä kuin "tanssia, iloa ja onnellisuutta".

Ruisrock on panostanut jo vuosia elämyksellisyyteen. Tänä vuonna esimerkiksi ilma-akrobatiaesitykset, turkulaisten katutaiteilijoiden graffititeokset, Linko-katapultti, Sateenkaari-lavatoteutus, Tavastian lauantaidisko, Reivikontti tai vaikkapa Runoilija ja spoken word -artisti Harri Hertellin houstaama lavarunous pitävät huolen kokonaisvaltaisesta elämyksestä.

Tämän vuoden ruoka- ja juomakattauksessa on huomioitu alkoholittomat tuotteet sekä vegaaniherkut. Street food toimii festareilla aina. Rauhallista ruokailua arvostaville on kattaus tarjolla esimerkiksi Bistro Niemellä. Yhteensä Ruisrockissa on yli 40 eri ravintolaa ja herkkumyyjää. Baarimestarikilpailu Diageon World Class competitionin Suomen finalistit tarjoilevat luomuksiaan Bar Rannassa.

Artistikattaus  

Monen mielestä Ruisrock alkaa olla enemmän pop kuin rock. Niin tai näin, artistikattaus on joka tapauksessa monipuolinen. Ulkomaisista nimistä paikalle odotetaan erityisesti norjalaista DJ-tuottaja Kygoa, ranskalaista dj-räppäri ja tuottaja DJ Snakea, hollantilaista EDM-sensaatiota Martin Garrixia ja esimerkiksi jenkkiräppäri Travis Scottia.

Suomalaisista artisteista pitää erikseen mainita Ultra Bran paluu. 1990-luvun liberaali kaupunkilaisnuoriso muistaa ilmiön ja festareille onkin taatusti odotettavissa näitä nykyisiä nelikymppisiä. Toisaalta Profeettojen areenakiertueen missannutta taatusti lämmittää mahdollisuus nähdä kaksikko Ruissin lauantai-illassa. Muita suomalaisia muun muassa Alma, Antti Tuisku, Turun ylpeys Michael Monroe, Popeda, Sanni, CMX, Kasmir, Pariisin kevät, Roope Salminen & koirat, Reino Nordin. Turun kaupungin viestintää viisaampia ovat esimerkiksi YleX:n juontajat, joten sinua saattaa kiinnostaa tutustua juttuun: Ota haltuun YleX:n Ruisrock-tärpit: nämä esiintyjät on nähtävä.

Festivaalialue ja liikenne

Paikkana Ruissalo on loistava, festivaalialue rajoittuu meren puolelta uimarantaan ja aluetta ympäröi kaunis luonto. Suurin osa Ruissalosta on luonnonsuojelualuetta, joten festarikansan lisäksi alueella partioi lukuisia lintulajeja. Turvallisuuteen on panostettu sekä festivaalialueella että niillä reiteillä, joita pitkin Ruisrockin yleisö saapuu Ruissalon Kansanpuistoon. Tänä kesänä infopisteiden yhteydestä löytyy myös Safety Info, joka palvelee kävijöitä erityisesti turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Tietty pyöräillen!

Kätevimmin alueelle pääsee pyörällä tai linja-autolla. Bussikuljetus on järjestetty hyvin, niin ettei kaaosta pääse yöllä syntymään.
Liikennejärjestelyistä tuorein info:

Ekologisesti ja ympäristöä säästäen

Ruisrock panostaa aiempien vuosien tapaan ekologisuuteen, ja pitää huolen myös ympäristöarvoista. Turun AMK:n opiskelijat pohtivat myös mistä energiaa voitaisiin säästää suuressa tapahtumassa. Ideoinnista syntyi projekti nimeltä #Ruissifillari. Ruissifillarin avulla havainnollistetaan festivaaliväelle sähkön tuottamista ja sen kulutusta. Ruisrockissa sähköntuottamisprosessia esitellään tandempyörällä. Sen dynamo muuttaa jokaisella polkaisulla energiaa sähköksi, joka sitten johdetaan hyötykäyttöön. #Ruissifillaria voit seurata Instagramissa: @Ruissifillari

Fiilistele Ruisrockin tunnelmia aiemmilta vuosilta:

 

Kaupunginosa/Alue: