Turun kesän kuvataidenäyttelyt ovat houkutelleet ennätysmäärän yleisöä. Wäinö Aaltosen museon Hashimoto-näyttelyssä ja Logomon nykytaidenäyttelyssä on käynyt nyt kesän puolivälin mennessä jo yli 20 000 kävijää.

Jacob Hashimoto
Giants and Uncertain Atmospheres

Wäinö Aaltosen museo 9.6.–24.9.2017, ti – su kello 10-18

Näyttelyopastukset:
suomeksi sunnuntaisin klo 14
ruotsiksi sunnuntaisin 30.7., 27.8. ja 24.9. klo 15.

www.wam.fi

Art goes Logomo

10.6.-13.8.2017, joka päivä kello 11-18

Näyttelyn taiteilijat
Ulkomaiset: Gerald Davis (USA), Luis Gispert (USA), Nir Hod (Israel), Fabian Marcaccio (Argentiina), Bosco Sodi (Meksiko), Angel Otero (Puerto Rico), Rannva Kunoy (Färsaaret) ja Roberto Pugliese (Italia).

Suomalaiset: Viljami Heinonen, IC-98 (Visa Suonpää ja Patrik Söderlund), Ola Kolehmainen, Sami Korkiakoski, Heikki Marila, Leena Nio, Osmo Rauhala, Nanna Susi, Riiko Sakkinen, Tommi Toija, Katja Tukiainen ja Jenni Vakkilainen.

www.logomo.fi

Erityisesti yhdysvaltalaisen nykytaiteilija Jacob Hashimoton näyttely Wäinö Aaltosen museossa on rikkonut ennätyksiä. Hashimoton Giants and Uncertain Atmospheres -näyttelyssä käy jopa 800 näyttelyvierasta päivässä, kun tyypillinen tahti museossa on ollut noin kaksisataa vierasta päivässä.

Hashimoton tuotanto on WAMissa esillä ensimmäistä kertaa Suomessa tässä laajuudessa.

New Yorkissa ja Veronassa työskentelevän Jacob Hashimoton (s 1973) värikkäiden teosten vetovoima näkyy myös sosiaalisessa mediassa, jossa kuvat tuhansista leijoista keräävät kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja markkinoivat hyvin näyttelyä.

Taiteilija rakentaa installaatiot aina kulloisenkin tilan ehdoilla. WAMin suuret ja valoisat salit ovat kuin tehtyjä Hashimoton laajoille kolmiulotteisille teoksille.

- Museon suurimmassa, yli kahdeksan metriä korkeassa salissa huomion kerää jättimäinen Gas Giant, jonka kirkasväriset, kevyet, bambusta ja riisipaperista tehdyt teososat väreilevät ilmavirran mukana. Vaikutelma on samaan aikaan massiivinen ja keveä: teos on kuin maalaus, jonka sisään voi astua, kuvailee näyttelyamanuenssi Susanna Hujala.

Installaatioiden ohella näyttelyssä on mukana myös Hashimoton reliefimäisiä seinäteoksia, jotka liikkuvat vaikutelmaltaan maalausten ja veistosten välimaastossa sekä uusia, ensimmäistä kertaa nähtävillä olevia teoksia.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Galerie Forsblomin kanssa.

Art Goes Logomo.

Logomossa nykytaiteen suurin ryhmänäyttely Turussa vuosiin

Logomossa esillä oleva mittava nykytaiteen ryhmänäyttely on myös kiinnostanut hyvin yleisöä. Art Goes Logomo on suurin nykytaiteen ryhmänäyttely Turussa  kahteenkymmeneen vuoteen. Näyttely esittelee 20 kansainvälistä nykytaiteilijaa  meiltä ja muualta suuressa Logomo-salissa.

Monet ulkomaisista, kansainvälisesti tunnetuista taiteilijoista ovat ensimmäistä kertaa esillä Suomessa ja myös suuri osa näyttelyn teoksista on ennennäkemättömiä.

Art Goes Logomo -näyttely on koottu Logomon ja nykytaiteen galleria Makasiini Contemporaryn yhteistyönä. Ryhmänäyttelyn kuraattorina toimii galleristi Frej Forsblom, jonka viime marraskuussa Turkuun avaaman Makasiinin avajaisnäyttelyn yksi kansainvälinen taiteilija oli juuri Jacob Hashimoto.

Frej Forsblomin Logomo-saliin kokoama näyttely on korkealaatuinen läpileikkaus nykytaiteen eri ilmaisumuodoista, esillä on installaatioita, videoita, valokuvia, veistoksia ja maalauksia.

- Näyttelytilan keskiössä on Roberto Pugliesen erilaisista jousisoittimista koostuva La Finta Semplice -ääni-installaatio, jonka äänimaailma valtaa koko salin. Se johdattaa kävijän yhä syvemmälle nykytaiteen moniulotteiseen maailmaan, Forsblom sanoo.

Näyttely on läpileikkaus sekä nuoren polven että hiukan vakiintuneemmista nykytaiteilijoista, jotka kaikki ovat kiinnostavassa vaiheessa uraansa. Monet heistä ovat maailmalla erittäin tunnettuja, ja nyt heidän teoksiaan nähdään myös täällä.

Roberto Pugliese on nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa, samoin esimerkiksi Nir Hod, Angel Otero ja Bosco Sodi. Kotimaisia taiteilijoita edustavat muiden muassa Nanna Susi, Osmo Rauhala ja Katja Tukiainen.

Kaikkien näyttelyiden kävijämäärät kasvussa

Turun kaupungin hallinnoimien museoiden ja gallerioiden kävijämäärä on jo lähes 180 000, mikä on 60 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Taidegalleriat tarjoavat monipuolisesti paikallisten ja vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä, ja museonäyttelyt kiinnostavat aiempaa laajempaa yleisöä.

- On hienoa, kun yksityinen galleriakenttä ja nimenomaan Makasiini Contemporary panostaa näin merkittävällä tavalla Turun kuvataidetarjontaan, ja on muutenkin tuonut uusia kaivattuja tuulia Turun galleriakenttään, sanoo Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Logomon taidenäyttelyistä on tarkoitus tulla jokavuotinen tapahtuma. Näyttelytilana toimiva Logomo-sali on korkea ja monipuolisesti muokattava tila, joka mahdollistaa ripustamisen ja näytteillepanon taiteen ehdoilla.

Kesällä Logomossa on esillä myös kaksi muuta näyttelyä. Länsi-Suomen elokuvakomission Behind the Scenes -näyttelyt kertovat suomalaisen elokuvan ja studioiden kulta-ajasta sekä Tom of Finland -elokuvan teosta.