Lauantai-iltana tanssittu Europeaden humppahaaste täytti Varvintorin ja villitsi yleisön. Sunnuntaina ehdit vielä mukaan päätösjuhlaan.

Europeade-tapahtuman lauantain kohokohtia oli iltapäivän paraati, jossa yli kuusituhatta osallistujaa marssi Vanhalta Suurtorilta Forum Marinumille. Aurinkoisessa kesäsäässä tanssinut ja laulanut kulkue pysähteli spontaaneihin esiintymisiin matkan varrella. Yleisöä oli saapunut runsaslukuisena kadun varsille ja terasseille ja se saikin nauttia värikkäistä puvuista ja musiikista lähes kolmen tunnin ajan. Kännykkäkamerat lauloivat ja esiintyjät saivat aplodeja ja kannustusta. Ilmassa oli kansainvälisyyttä ja suurtapahtuman tunnelmaa.

Lauantai huipentui epäviralliseen humpan tanssimisen maailmanennätysyritykseen. Tavoitteena oli saada Varvintorille, Espositolle, Vaakahuoneelle sekä Suomen Joutsenelle jopa 30 000 tanssijaa. Myös kaupunkifestivaali dbtl oli mukana ennätyksen tekemisessä.

Lyhyen opetustuokion jälkeen tanssittu ennätyshumppa jäi alkuperäisestä osallistujatavoitteestaan, mutta siitä huolimatta voidaan sanoa, että Turussa tehtiin ennätys: lopullinen osallistujamäärä kaikissa tanssipisteissä oli 20 181 tanssijaa.

- Hullusta ideasta syntyi jotain ihan mahtavaa, iloitsi koordinaattori Hilu Toivonen-Alastalo kyyneleet silmissä katsellessaan Varvintorin 10 000 -päistä tanssijaporukkaa.

Väkimäärän jääminen alle 30 000 ei tuntunut menoa haittaavan, Varvintorilla tanssiva yleisö oli lauantai-iltana yhtä hymyä.

Katso humppahaasteen tunnelmia videolta täältä.

Katso kuvia kulkueesta alla olevasta galleriasta.

 

 

 

Asiasanat: