Turun keskustan kadunvarsi- ja puistopuiden kuntoa seurataan säännöllisesti. Kaksi Humalistonkadun varrella kasvavaa vaahteraa on arvioitu viimeisessä kuntoarviossa niin huonokuntoisiksi, että ne on poistettava. Vaahterat kaadetaan tiistaina 1.8. aamulla. Puut kaadetaan Humalistonkadun pyörätien rakentamisen yhteydessä.

Kaadettavien puiden kuntoa on tutkittu vuosien kuluessa useasti. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan puiden kunto on niin huono, että ne joudutaan kaatamaan turvallisuussyistä. Puiden kuntoa on seurattu ja lahon etenemistä mitattu mm. ultraäänitutkimuksin ja mikroporilla. Puut ovat myös huomattavan vinoja ja niiden latvukset kaartuvat kadun ajoradan ja jalkakäytävän päälle.

Puiden tilalle tullaan istuttamaan uudet katupuut osana Humaliston pyörätien urakkaa. Uusien puiden kasvualustoissa tullaan käyttämään uutta teknologiaa biohiiltä ja hulevesiä hyödyntämällä.

Kaadettavien puiden sijainti kartalla 

Puiden kaataminen aloitetaan tiistaina 1.8. aamulla. Työ saattavat aiheuttaa tilapäisiä liikennehäiriöitä. Kaatotyön tekee Kuntec Oy ja työn on tilannut Turun Kiinteistöliikelaitos.

Opaskartalta löytyy yli 33 000 puun lajitiedot

Kaupunki pitää rekisteriä puisto- ja kadunvarsipuista. Rekisterissä on tällä hetkellä yhteensä yli 33 000 puun tiedot. Kuntalaiset pääsevät katsomaan puiden lajitietoja kaupungin karttapalvelusta opaskartta.turku.fi valitsemalla pohjakartaksi maastokartan ja rastittamalla aiheeksi katujen ja puistojen alta puut.

esimerkkinä linkki tiistaina kaadettaviin vaahteroihin https://opaskartta.turku.fi/IMS/?layers=Maastokartta&lon=Puut&cp=6704546,23459209&z=0.125

Kaupunginosa/Alue: