Elokuun lopulle 25.-27.8. osuu yksi Suomi 100 -juhlavuoden huippuhetkistä, Yhdessä-viikonloppu. Muinaistulien loimuun on luvassa valtava määrä pientä ja suurta Suomi 100 -ohjelmaa, jonka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat rakentaneet toisilleen. Osa tapahtumista on erityisesti tähän ajankohtaan suunniteltuja, osa vuosittain toistuvia, mutta tällä kertaa Suomi 100 -teemalla toteutettavia.

Tapahtumia järjestävät tahot ovat hakeutuneet mukaan Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan, mutta kukin vastaa itse oman tapahtumansa järjestelyistä. Mukana on kuntia, kaupunkeja, valtionhallintoa, järjestöjä, seuroja, kyläyhdistyksiä, liikuntaseuroja, yrityksiä ja myös yksityisiä, aktiivisia kansalaisia - yhteensä valtaisa joukko innostuneita ihmisiä!

Varsinais-Suomen näkyvimmät ja kuuluvimmat tapahtumat lienevät Paimion Jokipuiston yhteistapahtuma, Turun Messujen ”100 vuotta suomalaista osaamista” -yrityspuisto sekä Kurjenrahkan kansallispuiston yhteislaulu- ja konserttipäivä.

Tukholman Kungsträdgården muuttuu koko viikonlopun ajaksi Suomi 100 –kaupunkifestivaaliksi, jossa Turku esittäytyy vahvasti modernina, eurooppalaisena kaupunkina Tom of Finlandin, suomalaisen designin ja Ruisrockin merkeissä.

Yhdessä-viikonlopusta alkaa sadan päivän jakso itsenäisen Suomen 100. syntymäpäivään. Juhlitaan sitä yhdessä!