Turun kouluihin ja päiväkoteihin on lisätty psykososiaalista apua alkavalla viikolla perjantain puukotusiskun takia. Lisäapua tarjotaan myös lähipaikkakuntien kouluissa.

Koulujen oma oppilashuollon henkilökunta eli terveydenhoitajat, kuraattorit ja koulupsykologit keskittyvät alkaneella viikolla oppilaiden ja opiskelijoiden tukemiseen.

- On tärkeää, että yksilöllistä apua on saatavilla sitä tarvitseville sen lisäksi, että tutut ja turvalliset aikuiset ovat tukena tällaisissa tilanteissa, toimialajohtaja Timo Jalonen Turun sivistystoimialalta sanoo.

Myös SPR:n valtakunnallisen psykologien valmiusryhmän psykologi tai kriisityöntekijä ovat tarvittaessa turkulaisten opettajien käytettävissä.

Kouluille on myös välitetty Wilman kautta psykologien valmiusryhmän kriisipsykologi Salli Saaren tiedote kriisitilanteen käsittelemiseksi lasten ja nuorten kanssa. Opettajien ja muun henkilökunnan toivotaan käyvän asiaa läpi mahdollisimman pian ensimmäisillä tunneilla lasten ja nuorten iän mukaan.

Henkisen tuen antaminen puukotusiskun takia alkoi Turussa heti perjantaina. Kriisipuhelimen ja TYKS:n yhteispäivystyksen lisäksi käytössä ovat olleet muiden muassa SPR:n henkisen tuen työntekijät, psykologien valtakunnallinen valmiusryhmä sekä Turun kaupungin kriisityöntekijät sekä sosiaalipäivystys.

SPR:n henkisen tuen antajat ovat tavattavissa kauppatorilla edelleenkin.

Myös Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys on antanut tukea. Se on sosiaali- ja terveysministeriön nimeämä valtakunnallinen toimija psykososiaalisen tuen palveluissa.

Kaupungin vapaa-aikatoimen nuorisopalvelut pitivät auki kauppakeskus Hansan pop up -nuorisotilaa ja Varissuon nuorisotilaa, ja paikalla oli nuorisotyöntekijöitä. Tukea tarjotaan nuorille niin kauan kuin se katsotaan tarpeelliseksi.

Turusta on otettu myös yhteyttä lähialueen kuntiin ja kaupunkeihin avun koordinoimiseksi ja tarjoamiseksi.

- Turku palaa hiljalleen arkeen. Perjantain iskut ovat järkyttäneet perin juurin, mutta kaupunki on yhä turvallinen, kaupunginjohtaja Aleksi Randell korostaa sekä kiittää kaikkia saadusta ja edelleen tarjolla olevasta tuesta.