Millainen voisi olla tulevaisuuden elävä kaupunginosa 24/7? Tule mukaan 29.9. - 1.10.2017 ideoimaan ja kehittämään Turun kampus- ja tiedepuistoalueelle uusia innovaatioita!

Lisätietoa tapahtumasta:

 

Turun kaupunki järjestää yhdessä Elisa Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa kampus- ja tiedepuistoalueen tulevaisuutta koskevan innovaatiokilpailun eli hackathonin. Kilpailun tavoitteena on edistää Turun kampus- ja tiedepuiston alueen elävyyttä ja viihtyisyyttä kohentavia palveluja, kiinnostavia kohtaamispaikkoja ja/tai fiksua liikkumista.

– Kampus- ja tiedepuistoalueesta halutaan luoda maailmanluokan innovaatio- ja osaamiskeskittymä, fiksun liikkumisen näyteikkuna sekä viihtyisä ja elävä, ilmapiiriltään kansainvälinen kohtaamisten keidas. Syys-lokakuun vaihteessa järjestettävällä innovaatiokilpailulla haemme konkreettisia ideoita näiden tavoitteiden edistämiseen, kertoo Riitta Birkstedt, kampus- ja tiedepuisto -kärkihankkeen projektipäällikkö Turun kaupungilta.

Palkintoina jaossa 8000 euroa

Kilpailu käydään SparkUpin tiloissa ICT-talolla 29.9. - 1.10.2017. Viikonlopun mittaisen tapahtuman aikana kehitettävä kilpailutyö voi olla esimerkiksi sovellus, konsepti tai liiketoimintasuunnitelma.

Parhaat kilpailutyöt palkitaan yhteensä 8000 eurolla. Hackathon-tapahtuman lisäksi voittajille varataan mahdollisuus esitellä ratkaisuaan Turun vierailu- ja innovaatiokeskuksen avajaisissa 7.12.2017.

– Kaupungistuminen ja digitalisaatio ovat globaaleja ilmiöitä, jotka tarjoavat valtavia, aivan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Haluamme kutsua alueen yritykset ja muut kehittämisestä kiinnostuneet tahot mukaan luomaan tulevaisuuden kaupunginosaa sekä uusia tuote- ja palveluideoita kansainväliselle markkinoille, haastaa Marko Puhtila, Turku Science Park Oy:n kasvu- ja kehittämispalveluiden johtaja.

Mittatarkka 3D-kaupunkimalli ideoinnin pohjana

Turun kaupunki avaa kilpailua varten Turun kampus- ja tiedepuistoalueen 3D-kaupunkimallin, jota tulee hyödyntää kilpailutyössä. Lisäksi kilpailussa voi hyödyntää kaikkia mahdollisia tietolähteitä ja tarjolla olevaa avointa dataa, esimerkiksi kaupungin kartta-aineistojen ja joukkoliikenteen rajapintoja.

Kilpailijat voivat myös hyödyntää eri tahojen asiantuntemusta, viikonlopun aikana paikalla on mm. kaupunkisuunnittelun, avoimen datan ja paikkatiedon asiantuntijoita, sekä Turun kaupungin, Turku Science Parkin ja Elisan edustajia.

– Digitalisoitumisen uusimpien mahdollisuuksien hyödyntäminen vaati rohkeaa kokeilukulttuuria. Elisa on vuosia yhteistyössä startup-yritysten kanssa innovoinut uusia digitaalisia palveluita ja tuotteita markkinoille. Hackathonissa käytettävä Elisa IoT-tuotekehitysalusta mahdollista uusien palveluiden kehittämisen jopa kilpailun aikana. Tämä yhdistettynä Turun kaupungin edistykselliseen 3D-kaupunkimalliin antaa osallistujille ainutlaatuisen tavan kokeilla uusien innovaatioiden toimivuutta ilman fyysisen maailman hidasteita, kertoo Elisan startup-yhteistyöstä ja tutkimuksesta vastaava kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen.

www.turku.fi/hackathon

 

Asiasanat: