Lähitorin ajatuksena on olla lähiseudun ikäihmisille kohtaamispaikka, jossa on viikoittain vaihtuvien teemojen mukaisesti tarjolla monipuolista tietoa ja toimintaa. Toimintaa järjestetään torstaisin klo 13–16.

Lisätiedot:

Lähitori-toiminta on yli 60-vuotiaille turkulaisille tarkoitettua maksutonta toimintaa, mitä pilotoidaan vuonna 2017 Palvelutalo Iso-Heikin tiloissa osana STEA:n rahoittamaa Asiakkaan polku -hanketta. Hanketta hallinnoi Turun Kaupunkilähetys ry.

Lähitorin ohjelmassa:

Syyskauden avajaisia 7.9.2017 vietetään tanssin merkeissä.

Iltapäivien aiheet vaihtelevat viikoittain eri teemojen mukaan. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni turkulainen yli 60-vuotias löytäisi ohjelmasta jotakin itseään kiinnostavaa. Syksyn teemoja ovat mm. muisti, kuulo, selän hyvinvointi ja uni. Kävijät ovat kokeneet toiminnan hyvin tarpeelliseksi ja uusia ideoita syksyn kertojen aiheiksi on jo saatu. Tarkoituksena onkin, että päivien ohjelmaa suunnitellaan juuri ikäihmisten toiveiden pohjalta.

Jokaisessa iltapäivässä on luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa viikoittain klo 13.30 - 15.00. Ohjausta ja neuvontaa on edelleen saatavilla myös Palvelutori Poijussa sekä soittamalla senioripuhelimeen. Joka viikko ohjelmassa on myös tuolijumppaa.

Toiminta alkaa syksyllä torstaina 7.9.2017. Ohjelmaa on aina torstaisin 30.11.2017 saakka.

Päiväkohtaisiin ohjelmiin voi tutustua mm. Palvelutori Poijussa (Humalistonkatu 7) sekä Lähitori Iso-Heikin-sivuilla.. Päiväkohtaisista ohjelmista selviävät mm. tietoiskujen ja muiden ohjelmien tarkemmat kellonajat, joiden perusteella voi suunnitella milloin haluaa olla paikalla.