Turku kuuli Runosmäen Veteraanipuiston kunnostamisessa lähialueiden asukkaiden toiveita. Onnistunutta asukasyhteistyötä juhlistettiin elokuussa Veteraaninpuiston avajaisilla.

Veteraanipuiston avajaisissa esiintyi sirkustaiteilija Circus Johku (kuva: Anna-Maria Märsynaho)

Runosmäessä sijaitseva Veteraaninpuisto on kunnostettu lähialueiden asukkaiden toiveiden pohjalta keväällä 2017. Metsäinen puiston kunnostamisen tarve nousi esiin Hyvä Arkiympäristö –kävelykierroksilla 2015 loppuvuodesta. Kävelykierroksilla kuljettiin runosmäkeläisten ikäihmisten rinnalla säännöllisessä käytössä olevilla kulkureiteillä ja kuultiin heidän mielipiteitään alueiden hoidosta, siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Veteraaninpuiston kunnostamiseen liittyen asukkaille järjestettiin syyskuussa 2016 avoin keskustelutilaisuus. Asukkaat saivat esittää toiveitaan puiston metsänhoidon, käytävien, kalusteiden ja muun kasvillisuuden suhteen. Toiveita oli monenlaisia:

  • avarampi puisto
  • helppokulkuisemmat kulkureitit
  • lisää roskakoreja
  • lisää ikäihmisille sopivia levähdyspenkkejä
  • penkkipöytä-ryhmä

Puistoon on kunnostamisen yhteydessä tuotu myös puistokeinu, käsikaiteet kulkemisen helpottamiseksi sekä alppiruusuja ympäristöä värittämään. Piiparinpolun päiväkodin eri lapsiryhmät ovat osallistuneet puiston kunnostamiseen maalaamalla linnunpönttöjä, jotka on ripustettu kivituhkakäytävien varrelle.

 

 

Kaupunginosa/Alue: