Turun ja Kölnin kaupunkien puolivuosisataista ystävyyttä juhlistettiin keväällä Kölnissä. Kölnin ylipormestari Henriette Reker delegaatioineen teki vastavierailun Turkuun 31.8.–2.9.

Ystävyyskaupunkivierailulla virkamiehet oppivat toinen toisiltaan kaupunkikehittämisen näkökulmia ja tapoja. Turun osaaminen kiinnostaa miljoonakaupunki Kölnissä, ja parin päivän ajan vieraille esiteltiin muun muassa Turun uutta keskustavisiota ja bisnesosaamista sekä Suomen ja Turun koulutussektoria.

– Perinteikkäinä mutta moderneina kaupunkeina Turku ja Köln haluavat kehittää monialaista yhteistyötä, jossa meillä on vielä paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Vierailua isännöivät ja emännöivät kaupunginjohtaja Aleksi Randell, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus.

Kölnin ylipormestari Henriette Reker antoi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille lahjaksi kappaleen Kölnin Tuomiokirkon alkuperäisestä ikkunalasista.

Yleisöohjelmassa elokuvia ja luentoja

Turun ja Kölnin ystävyyden juhlan kunniaksi pääkirjaston Studiossa esitettiin perjantaina 1.9. klo 18.15 kaksi elokuvaa: Menschen am Sonntag – People on Sunday 2010 ja Kölner Bewegungen.

Lisäksi Turun kaupunginkirjasto ja Turun Suomi-Saksa yhdistys järjestivät pääkirjaston Studiossa torstaina 31.8. klo 18.30 Marjaliisa Hentilän pitämän luennon aiheesta Saksalainen Suomi 1918 – Kuinka Suomi pelastui Saksan avulta?

Lisätietoja yleisöohjelmasta: