Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää ja samalla periaatteella Turussa valittiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Tänä vuonna Food & Fun Turku 2017 järjestetään samaan aikaan Stand Up, Turku! Festivaalin kanssa.
Food & Fun -tapahtuman vierailevat keittiö- ja baarimestarit saapuvat Turkuun viikoksi työskentelemään paikallisissa ravintoloissa ja baareissa. Samalla he tutustuvat paikallisiin raaka-aineisiin ja suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Mukana on yhdeksän ravintolaa ja kuusi cocktail-baaria. Aiemmin ilmoitetusta poiketen ravintola Göranin korvaa ravintola Bruukki.
Tämän vuoden vieraat tulevat Baskimaasta, Yhdysvalloista, Islannista, Singaporesta, Englannista, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Italiasta. Kattaus on Food & Funin historian kansainvälisin. Kaikki pohjoismaat ovat edustettuina tänä vuonna, Yhdysvalloista on tulossa kaksi baarimestaria ja kaksi keittiömestaria. Vierailijat suunnittelevat menut yhdessä paikallisten ravintoloiden kanssa ja drinkkimenut baarien kanssa. Viikko on ainutkertainen mahdollisuus maistaa ympäri maailmaa tulevien keittiömestarien ruokia yhdessä kaupungissa.
Keittiömestarit
Ravintola Gustavo
Nahuel Pazos on Suomessa jo tuttu, hän oli tuomaroimassa Master Chefissä ja toimi Pinellan keittiömestarina ennen palaamistaan Baskimaahan jossa hän on mukana kehittämässä baskien ruokakulttuuria Basque Culinary Centerissä.
Bruukki
Gabriel Melim Andersson on työskennellyt Ranskassa 5 vuotta, Pari vuotta sitten ravintola Askassa New Yorkissa ja nyt puolitoista vuotta Upper House Diningissa Göteborgissa. Hänen saa inspiraationsa lapsuuden ajastaan Ruotsin länsirannikolla.
Karu Izakaya
Jesse Miller Bar Pilarista käyttää Washington DCn alueen hyviä paikallisia raaka-aineita aasialaisella twistillä, mielenkiintoista ja rentoa ruokaa.
Kuori
Daniel Cochran Jónsson on monipuolinen aasialaisten makujen osaaja Islannista, Sushi Socialin keittiömestari Reykjavikista joka oli mukana hakemassa kultaa Luxembourgin kilpailussa Islannin kokkimaajoukkueessa 2014.
Pure Hero
Brandon Baltzley on tehnyt popupillallisia, kerännyt villiyrttejä, kirjoittanut kirjan ja ollut muusikkona. Monipuolinen ja luova tekijä on ollut perustamassa CRUX kollektiivia ja Buffalo Jump nimistä ravintolaa. Hän työskentelee tällä hetkellä Bostonissa, Massachusettsissa Yhdysvalloissa.
Suomalainen Pohja
Daniel Ballis on nähnyt Australiaa, Phuketin, Shanghain, Lontoon ja nyt hän on asettunut Singaporeen. Moosehead on hänen ja hänen isänsä Glen Balliksen perustama ravintola jota hän johtaa. Ruoka on välimerellistä ja kekseliästä. Daniel tulee yhdessä ravintola Maggie Joan’sin keittiömestarin Oliver Hyden kanssa.
Roster Turku
Dublinissa syntynyt Robin Gill on työskennellyt legendaaristen Marco Pierre Whiten ja Raymond Blancin kanssa. Hän on yksi lontoon ravintolakentän uusia tähtiä rentojen, innovatiivisten ja mielenkiintoisten ravintoloidensa, The Dairy, The Manorin sekä Paradise Garagenin kanssa. Toinen Rosterin perustajista, Paul Hickman on työskennellyt Robinin kanssa kolme vuotta kahden Michelintähden La Manoirissa (**).
Sergios
Patrizia Volanti New Yorkilaisessa Antica Pesassa Brooklynissä ja nyt La Bucassa, Emilia Romagnan alueella. Hän on nähnyt jo monia tasokkaita ravintoloita Italiassa ja edennyt nopeasti huipulle.
Smör
Sigurdur Laufdal Haraldsson on kilpailuissa menestynyt, Islannissa vuoden kokki ja vuoden jälkiruokakokki sekä Bocuse d’Or edustaja 2013 jolloin hän sijoittui kahdeksanneksi arvostetussa keittiömestarikisassa. Nyt hän työskentelee pohjoismaiden parhaaksi valitussa Geranium ravintolassa jolla on kolme Michelin tähteä
Baarimestarit
Börs Bar & Cafe
Jani-Pekka Hiltunen on Food & Funistakin tuttu kekseliäs baarimestari ja Vingruppenin Brand Ambassador. Hän on järjestänyt cocktailpopuppeja ja voitti viimeisimpänä Mixtexcin siirappikilpailun kesällä 2017.
The Cow
Jørgen Dons on Norjan parhaaksi valitun RAUS baarin baarimestari on ollut aktiivinen myös kansainvälisessä World Class kilpailussa jossa edusti Norjaa vuonna 2015.
Fontti
Jan Warren on tällä hetkellä Brooklyn Ginin Brand Ambassador, työskennellyt aiemmin legendaarisissa New Yorklaisissa baareissa kuin Dutch Kills, Pegu Club ja viimeisimpänä Fresh Kills Brooklynissä
Marina Palace Bar & Lounge
Leo Olafsson on perustanut Icebreakers of Mixology nimisen ryhmän joka järjestää tapahtumia, kehittää cocktailkulttuuria Islannissa ja kansainvälisesti. Hän on työskennellyt muunmuassa Matur og Drykkurissa ja Matarkjallarinnissa baarimestarissa ja työskentelee paraikaa Kööpenhaminassa.
Roster Turku
Megan Barnes johtaa Espita Mezcaleria nimistä baaria Washington DCssä, yksi mezcalin pioneereistä Washingtonissa hän vierailee usein Meksikossa tutustumassa tislaamoihin.
Tiirikkala
Tiirikkalan vieras vahvistuu pian.
Lue lisää: www.foodanfun.fi