Meyer Turun telakka kaksinkertaistaa investointinsa aikaisemmin julkaistusta 75 miljoonasta eurosta 185 miljoonaan euroon. Uudet investoinnit sisältävät uuden levyosavalmistuslinjaston, uuden profiiliosavalmistuslinjaston ja siihen liittyvät automaattiprofiilivaraston sekä laserhybriditeknologiaan pohjautuvan paneelilinjan.

Nämä uudet investoinnit valmistuvat vuoden 2018 lopulla ja vuoden 2019 alkupuolella ja kasvattavat telakan tuotantoa vastaamaan vuoteen 2024 ulottuvan ennätyksellisen tilauskannan vaatimuksia.

Uusien investointien valmistuttua Meyer Turun telakalla on yksi maailman moderneimmista terästuotannoista ja digitaalisesti ohjattu laser-hybridi-hitsauslinjasto.

Meyer Turun runkotuotannon johtaja Mika Heiskanen on erittäin tyytyväinen nyt tehtyihin investointeihin.

Meillä on investointien valmistuttua yksi maailman moderneimmista ja tehokkaimmista runkotuotannoista.

Jan Meyer

– Rakennamme Turun telakasta modernia laivankoontitehdasta. Meillä on investointien valmistuttua yksi maailman moderneimmista ja tehokkaimmista runkotuotannoista, joka mahdollistaa tuotantomme lisäämisen, Heiskanen sanoo.

– Tämä on telakalle iso hyppäys eteenpäin valmistautuessamme kasvavaan kansainväliseen kilpailuun. Tarvitsemme näitä investointeja ja koko henkilökuntamme jatkuvaa työpanosta, jotta pystymme täyttämään lupaukset, jotka olemme antaneet asiakkaillemme, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo.

Investoinnit ovat osa Meyer Turun laajempaa suunnitelmaa tuotannon kasvattamisesta kolminkertaiseksi vuoden 2014 tasosta, jolloin Meyerin perhe osti telakan.

Suomalainen Pemamek Ltd. Loimaalta toimittaa investointiohjelman uuden levyosavalmistuslinjaston sekä uuden profiiliosavalmistuslinjaston.

Pemamekin toimitusjohtaja Jaakko Heikonen on erittäin kiitollinen yhteistyöstä Meyer Turun kanssa.

On hienoa nähdä Meyer Turun voimakas kasvu.

Jaakko Heikonen

– On hienoa nähdä Meyer Turun voimakas kasvu, ja olemme innoissamme, että Pemamek pystyy olemaan osa tätä kehitystä. Uskomme, että kahden suomalaisen perheyhtiön yhteistyö on hyvä tapa menestyä, sillä meillä on samanlaiset arvot ja yhtiöiden visiot, Heikonen sanoo.