Asukkaiden kanssa toteutettu Pansion Lähiösinfonia saa ensi-iltansa lentomajakalla Pansion Turun päivän juhlassa 17. syyskuuta. Kaikki alueen asukkaat ja turkulaiset ovat tervetulleita teoksen ensi-esitykseen ja juhlaan, jossa myös lentomajakan valotaideteos julkaistaan.

Lisätietoa

Lisätietoja Lähiösinfonia-teoksen taiteilijoista:

Aiheeseen liittyen:

Lähiösinfonia on multimediateos, jossa kerrostalolähiöiden äänimaailma yhdistyy Pansion asukkaiden toteuttamiin luontokuviin muuttaen asuinalueen monikulttuuriseksi satumaisemaksi. Taustalla on persialaisen kansansadun mukainen ajatus taikalehdosta.

Turkulaiset taiteilijat, kuvataiteilija Maria Lukala ja säveltäjä Joona Lukala ovat ideoineet teoksen ja toteuttaneet sen yhteistyössä asukkaiden kanssa. Taiteilijat kutsuvat teoksen kautta ihmiset kohtaamaan lähiöarjen ja murtamaan ennakkoluuloja.

–Kyseessä on vahvasti alueen asukkaiden yhdessä luoma teos. Pansion lähiösinfonian toteutukseen osallistui monia toimijoita ja eri-ikäisiä asukkaita, luontopiirroksia Pansiosta kerättiin peräti 198, kertoo kulttuurikoordinaattori Irina Niemimäki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

 

 

 

Alueen asukkaiden yhdessä tekeminen ja kohtaamiset olivat teoksen synnyssä olennaisena osana.

–Yhteisötaiteellisen teoksen tekeminen on aina kohtaamisten kirjoa. Tekemisestä tulee orgaaninen prosessi, johon kuuluvat yllätykset ja oivallukset. Niin kuin kaiken ilon, myös luomisen ilon jakaminen tekee siitä kaksinkertaisen, joissain tapauksissa moninkertaisen, kuvailee Maria Lukala.

–Turun päivänä Pansion lentomajakan mäelle toivommekin samaa henkeä: yhdessä jaettua hetkeä ja yhteisiä elämyksiä pimenevässä illassa – sinfonia soikoon,  toivottaa Irina Niemimäki.

Lähiösinfonian Pansiossa on mahdollistanut Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala. Teoksena se kuuluu Sata kohtaamista -kokonaisuuteen, joka on Turun seudun kuntien kulttuuritoimijoiden Oikeesti jotakin -verkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteishanke Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: