Meriteollisuuden yrityksille ja telakan alihankkijaverkostolle on luvassa monipuolinen infopäivä 21.9. Turun kaupunginteatterissa. Tietoa jaetaan mm. verotukseen, oleskelulupiin, rekrytointiin ja koulutukseen liittyen.

 Messumaisen tapahtuman järjestävät Meyer Turku, Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen TE-toimisto.

– Olemme keränneet aihetoiveita päivään kumppaneiltamme. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada tietoa koostetusti ja kasvokkain, kertoo Meyer Turun Security Manager Juha-Matti Salminen.

Aamupäivän ja iltapäivän alussa on lyhyitä tietoiskuja päivän teemoista. Tilaisuuden pääpaino on esittelypisteissä, joilla yritysten edustajat voivat kierrellä keskustelemassa asiantuntijoiden kanssa oman aikataulunsa mukaan. Esittelypisteissä palvellaan usealla eri kielellä.

– Tietoisku avaa aihetta yleisesti, mutta konkreettisen avun jokainen saa infopisteessä henkilökohtaisesti keskustelemalla, asiantuntija Teija Messula TE-toimistosta avaa päivän luonnetta.

Meyer Turku on kutsunut tilaisuuteen yli 100 oman verkostonsa yritystä. Tilaisuus on avoin myös kaikille muille yrityksille, joita kumppanuus meriteollisuuden verkostoissa kiinnostaa.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Turun seudun työvoimahautomot-hanke. Verkostohanke edistää työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaantoa Turun seudulla yhtenä alana myös meriteollisuus. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta.