Turun kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 19.9. Kokouksessa käsitellään uutena asiana mm. Kärsämen urheilupuisto –nimisen asemakaavanmuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Kärsämäen urheilupuisto"

Asemakaava laaditaan alueelle, johon kuuluvat Kärsämäen urheilupuisto, Savonkedonkadun luhtitalot sekä Pallivahan kirkko ja seurakuntakeskus. Tavoitteena on kehittää Kärsämäen urheilukenttää ja tutkia mahdollisuutta sijoittaa alueelle päiväkoti. Savonkedonkadun luhtitalojen osalta tutkitaan kerrostalojen omistajan TVT Asunnot Oy:n aloitteesta tontin kerrosluku ja rakennusoikeus alueen rakennuskannan uudistamista varten.

Pallivahan seurakuntakeskuksen osalta tutkitaan tontin muuttamista asuinkäyttöön, mikäli alueella sijaitseva rakennus voidaan purkaa. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on hakenut rakennukselle purkulupaa vakavien kosteusvaurioiden takia, mutta rakennuslautakunta on hylännyt purkuluvan myöntämisen. Turun Museokeskuksen mukaan rakennus on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas. Rakennuksen on suunnitellut turkulainen arkkitehti ja professori Pekka Pitkänen.

Kaavaa valmistellaan vaikutuksiltaan merkittävänä asemakaavanmuutoksena, jonka hyväksyy kaupunginvaltuusto. Lautakunnalle esitetään, että osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkitään tiedoksi.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/ksylk/2017/0919020l/welcome.htm