Vuonna 1973 jatkunut perinne sai jälleen jatkoa, kun Turun päivänä ensimmäisenä syntynyt vauva nimettiin Turun kummilapseksi. Wäinö Aaltosen Museon 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lapsesta tuli myös WAM:in kummilapsi.

Tyttö syntyi jo varhain aamuyöstä kello 01.33. Hän oli tasan 50 cm:n pituinen ja painoi 3210 grammaa. Uusi Turun Poika Aleksi Aalto ja viime vuoden Turun Flikka Pihla Koski kävivät sunnuntai-iltapäivänä onnittelemassa vastasyntyneen vanhempia Annette ja James Whelania. He lahjoittivat lapselle perinteisen kummilusikan, kaupunginjohtaja Randellin onnittelukortin, Visit Turun lahjoittaman Åboriginal-yöpuvun ja WAM:in lahjoittaman lahjakassin.

Turun kummilapset kokoontuvat vuosittain Turun päivänä yhteiseen kahvi- tai illallistilaisuuteen. Tänä vuonna kummilapset kokoontuivat Kuralan Kylämäessä.

Turun uusi Flikka ja Poika

Turkuseura on nimennyt kaupungin uusiksi edustusnuoriksi Helmi Anttilan ja Aleksi Aallon. 18-vuotias Helmi opiskelee Turun Klassillisessa lukiossa ilmaisulinjalla ja 19-vuotias Aleksi Puolalanmäen lukiossa.

Helmi ja Aleksi ovat Turun 30:nnet edustusnuoret. He edustavat turkulaista nuorisoa vuoden ajan, seuraavaan Turun päivään saakka. Flikka ja Poika ovat Turun kaupungin, paikallisen yritysmaailman sekä yhdistysten ja muiden yhteisöjen käytettävissä erilaisiin juonto- ja edustustehtäviin.

Flikan ja Pojan Turun päivän velvollisuuksiin kuului kummilapsen tervehtimisen lisäksi osallistuminen Pansion aluetapahtumaan vanhalla lentomajakalla, jossa julkistettiin valotaideteos sekä kuultiin Lähiösinfonian ensiesitys. Myöhemmin illalla uudet ja aiempien vuosien Turun Flikat ja Pojat kokoontuvat yhteiselle päivälliselle.