Kerttulin osasto 3 on lähtenyt innolla mukaan ”Koko Turku liikkuu syyskuussa” -kampanjaan. Koko työyhteisö kannustaa toisiaan liikkumaan niin vapaalla töissä kuin työmatkoilla. Innostus näkyy mm. siinä, että osasto 3 johtaa tällä hetkellä kampanjan Yritykset ja yhteisöt -sarjaa.

Osaston sairaanhoitaja Anu Suolahti uskoo, että liikunta jää arkeen kampanjan jälkeenkin. Ainakin siihen on hieno mahdollisuus.

Kampanja on herättänyt osaston henkilökunnan ajattelemaan, miten monesta jokapäiväisestä asiasta kertyy liikkumista. Yötyötä tekevät ovat erityisesti innostuneet mittaamaan askeleitaan yövuorossa – askelia kertyy huikea määrä myös muissakin työvuoroissa. Työmatkaliikuntaan on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ja yhtä herkästi ei enää lähdetä autolla matkaan.

- Ei ole päivää, jolloin emme kahvipöydässä käsittelisi asiaa; kuka on liikkunut, kuinka paljon ja miten. Yhdessä pohdimme, onko liikunta raskasta vai kevyttä, ja miten liike muutetaan kilometreiksi, Anu kertoo.

- Itse innostun kaikesta tällaisesta ja käyn kannustamassa henkilökuntaa mukaan. Nyt moni sellainenkin, joka ei niin herkästi osallistu, on mukana, hän jatkaa.

Eikä kilometrien kerääminen todellakaan jää työajalle tai työmatkoihin. Mukaan on haastettu myös perheenjäsenet ja muut läheiset vapaa-ajalla.

- Ilahduttavin hetki itselleni oli, kun työtoveri tuli kertomaan, että on tietoisesti lisännyt liikuntaa ja tehnyt koiransa kanssa ylimääräisen lenkin, koska yhteinen tekeminen työtovereiden kanssa on niin tärkeää, osaston sairaanhoitaja Anu lisää.

Liikunnan ilosta saavat nauttia myös vanhukset, sillä henkilökunta on yhdistänyt "Koko Turku liikkuu" -kampaanjaan myös syyskuussa käynnissä olevan "Vie vanhus ulos" -kampanjan.

- Veimme vanhukset ulkoilemaan, kun itsekin liikuimme.

Anu kiittelee myös osaston esimiestä Tarja Kotirantaa kannustuksesta ja mukanaolosta.

- Hän on itse täysillä mukana ja pitää aihetta yllä päivittäin.

Kerttuli on Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhusten asumispalvelujen yksikkö, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ikääntyneille turkulaisille.