Pietarissa järjestetään 22.9–22.10. pohjoismaiset viikot. Niiden aikana ravintola Tsentralnyssa vietetään suomalaisen keittiön viikkoja.

Menun on valmistanut Janne Juvonen, joka on usean menestyvän ravintolan takana olevan VoiVeljet oy:n osakas ja toimitusjohtaja – monessa liemessä keitetty ravintola-alan moniottelija.

Ravintola Smör on VoiVeljien ravintoloiden lippulaiva ja toimii yhtenä suunnannäyttäjänä myös Turun ravintolaelämässä. Smör on ollut listattuna useasti Suomen parhaiden ravintoloiden joukossa ja mainitaan myös White Guide -oppaassa. Ravintola nojaa vahvasti lähellä tuotettuihin laadukkaisiin raaka-aineisiin, luomuun ja villeihin metsän antimiin. Puhtaat maut ja niitä tukevat juomat ovat Smörin kulmakivi.

Ravintola E. Ekblom on tunnettu Jannen kattila -menusta ja loistavasta hinta-laatu-suhteestaan. Rehellistä bistroruokaa tarjoava E.Ekblom on kuuluisa myös cocktaileistaan.  

Tsentralnyn viikkojen lisäksi Pushkinissa sijaitsevassa ravintola Solenja-Varenjassa järjestetään keskiviikkona 20.9  klo 18 ja 20 Janne Juvosen keittiömestari-illallinen. Juvonen valmistaa yhdessä keittiömestari Aleksandr Bogdanovin kanssa illallisen kahden kansan perinteitä noudattaen ja kahden maan kausituotteita käyttäen.

Lisätietoja: