Koko Suomi kiittää on Suomi 100 -juhlavuoden virallinen hanke. Sitoutumaton Siskot ja Simot -yhteisö kutsuu mukaan kaikki Suomen kunnat osoittamaan kiitollisuutta edellisille sukupolville, jotka ovat rakentaneet isänmaatamme ja nykyistä hyvinvointiamme vuosikymmenten ajan ja siksi kiitoksensa ansainneet.

Koko Suomi kiittää -sivustolla voit ilmoittaa omista juhlistasi ja jakaa tapahtumasi juhlakertomuksen. Sivustolla on myös vinkkejä ja ideoita tapahtuman suunnitteluun. Seuraava Varsinais-Suomen tapahtuma on 30.9.2017 Naantalissa Maijamäen liikuntahallissa.

Rakkaudentunnustus isänmaalle

Naantalissa soi Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten esitys ”Rakkaudentunnustus isänmaalle” kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Se nostaa esiin kotona työskennelleiden ja rintamalla eri tehtäviin osallistuneiden naisten merkityksen. Esitys kuvaa ihmisen ihmeellistä selviytymiskykyä sekä merkityksellisen työn voimaa. Se on myös kertomus naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin, sekä ilosta ja toivosta, joita ei koskaan haluttu menettää. Esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomalaisten naisten elämästä sota-aikana.

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ja Naantalin Matkailu Oy tarjoavat Naantalin vanhuspalveluiden yksikköjen asiakkaille ja heidän saattajilleen maksuttoman sisäänpääsyn esitykseen. Paikallinen Suopellon yläkoulu osallistuu kampanjaan järjestämällä oppilaista saattajia tarvittaessa.

Koko Suomi kiittää -iltapäivä Paimiossa

Vanhustenviikon pääjuhlan yhteydessä vietetään Paimiossa samalla Koko Suomi Kiittää -iltapäivää 5.10. Tilaisuudessa on Paimion kaupunginjohtajan ja seurakunnan tervehdykset sekä senioritanssijoiden ja veteraanikuoron esitys. Iltapäivän pääesiintyjä vie presidenttiemme linnan juhlien saloihin. Iltapäivän päätteeksi Paimion nuorisoneuvoston edustaja kutsuu juhlakansan kakkukahveille, jossa nuoret toimivat tarjoilijoina.

Paimion vanhusneuvoston ja Paimion kaupungin järjestämä tilaisuus lähetetään myös palvelutaloihin ja palvelukeskukseen, jotta toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät pääsevät nauttimaan juhlasta. Myös palvelutaloissa tarjoillaan kakkukahvit.

Lisätietoja: Koko Suomi kiittää