Kulttuurikortin kymppisynttäreitä juhlitaan turkulaisten tarinoiden kautta! Merja Köpsi on eläkkeellä oleva äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän asuu Turun Martissa lähellä Aurajokea ja on suuri kulttuurin ystävä.

–Harrastuksenani lausun runoja ja näyttelen harrastajateattereissa. Käyn usein teatterissa ja harrastan kulttuurin ohella liikuntaa ja avantouintia. Kun tulee kulttuuriähky, avanto auttaa, naurahtaa Merja.

Hän kertoo hankkineensa Kulttuurikortin heti, kun se tuli käyttöön. Merja on myös laatinut oman profiilin korttiin, jotta saa tietoa erityisesti itseään kiinnostavista aiheista.

–Kulttuurikortti-uutiskirjeet ovat erittäin mieluisia, sillä niiden avulla pysyn ajan tasalla ajankohtaisista tapahtumista. Olen käynyt usein orkesterin kenraaliharjoituksissa ja hyödyntänyt niin teatterin kuin Wäinö Aaltosen museonkin etuja.

–Toivon, että jatkossa tulisi lisää erityisesti eläkeläisille sopivia tilaisuuksia ja etuja, pohtii Merja.

Ystävilleen Merja suosittelisi ehdottomasti Kulttuurikorttia pahimpaan kulttuurinälkään.

–Minulle Kulttuurikortti antaa elämyksiä, rentouttaa ja saa aikaan hyvää mieltä. Vaikka joskus liikkeelle lähteminen olisikin tylsää, jälkeenpäin tuntuu ihanalta, että tuli lähdettyä!

 

Kuvissa: Merja Köpsi. Kuvaaja: Kirsi Storckovius.