Mihin nykyään jätät autosi tai pyöräsi, kun menet bussiin tai junaan? Entä minne toivoisit lisää liityntäparkkipaikkoja? Asukkaiden näkemyksiä kaivataan nyt Turun seudun liityntäpysäköinnin kehittämistyössä.

Asukaskysely löytyy osoitteesta: http://query.eharava.fi/2131

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Jopo-polkupyörä. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kysely on auki 10.10.2017 asti ja siihen vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Liityntäpysäköinti tukee hyvin toteutettuna joukkoliikenteen käyttöä ja lisää sen käyttöä niiden keskuudessa, joilla on joukkoliikennepysäkille liian pitkä matka kävellen.

Tarkoituksena on luoda Turun seudulle liityntäpysäköinnin kehittämistavoitteet sekä määritellä seudullisesti merkittävät ja kehittämiskelpoiset liityntäparkkipaikat. Liityntäpysäköinnin kehittämissuunnitelma laaditaan Turun seudun niin sanotulle rakennemallialueelle, johon kuuluvat Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

─ Pyörille tullaan lisäämään parkkipaikkoja linja-autoliikenteen pysäkeillä jo ensi vuonna. Niiden toteutuksessa huomioidaan nyt käynnistyvästä asukaskyselystä saatu palaute. Henkilöautojen liityntäpysäköinnin suunnittelu ja toteutus vaativat sen sijaan kokonaisvaltaisempaa tarkastelua sekä seudullisen tahtotilan muodostamista. Esimerkiksi keskuskaupungin pysäköintipolitiikka vaikuttaa merkittävästi henkilöautojen liityntäparkkipaikkojen rakentamisen kannattavuuteen, kuvailee liikennesuunnittelija Mari Sinn, Varsinais-Suomen liitosta.

Kyselyn tulokset huomioidaan jo tulevana talvena uusien pyöräparkkipaikkojen sijoittelussa tärkeimpien joukkoliikennelinjojen varsille. Lisäksi vastauksia hyödynnetään seudun liityntäpysäköinnin tavoitetilan määrittelyssä sekä muutaman parkkipaikan tarkemmassa suunnittelussa tulevana talvena. Kehittämissuunnitelman on tarkoitus valmistua ensi keväänä, minkä jälkeen kukin kunta lähtee tarkentamaan suunnitelmia ja toteuttamaan liityntäparkkipaikkoja.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen liiton sivuilta:

Kehittämissuunnitelma on osa CIVITAS ECCENTRIC -hanketta, jolla pyritään edistämään kestäviä liikennemuotoja Turun seudulla. Suomessa hankkeen päätoteuttaja on Turun kaupunki. Vuosina 2016–2020 toteuttavan hankkeen keskeisenä tavoitteena on lisätä kestävien liikkumismuotojen käyttöä.