Tammikuussa avattavassa Kupittaan palloiluhallissa pelattavien otteluiden ja tapahtumien ajankohdat ovat varmistuneet. Myös vakiovuorot on saatu pääosin jaettua futsal-, koripallo-, käsipallo-, lentopallo-, salibandy-, sulkapallo- ja voimisteluseurojen kesken.

Vuorojen sisältöihin ja kestoihin tehdään vielä täydennyksiä, ja varausvahvistukset lähetetään seuroille lokakuun loppuun mennessä.

Harjoitusvuoroista on keskusteltu pääkäyttäjien kanssa ja haettu kaikkien käyttäjien kannalta parasta mahdollista ratkaisua liikuntalautakunnan määrittelemien vuorojakoperiaatteiden mukaisesti. Vuorojaossa on huomioitu kaupungin sisäliikuntatilojen kokonaistilanne ja lajien ominaispiirteet.

Vapaita harjoitusvuoroja on edelleen tarjolla jonkin verran ja niitä voi hakea 1.11. alkaen Timmi-varauskalenterin kautta.
– Vuorojen jaossa priorisoidaan pääkäyttäjäryhmiä ja -tasoja, mutta harkinnan mukaan vuoroja voivat saada sovitun lajikirjon sisältä myös muut toimijat, toteaa liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi.

Halli aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on saada halli aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä.

Tällä hetkellä hallin varausaste arki-illoissa on 60 prosenttia ja viikonloppuisin 45 prosenttia. Harjoitusvuorot sijoitettiin arkipäiviin. Ottelut ja tapahtumat ovat pääasiassa viikonloppuisin, mutta jonkin verran etenkin sarjapelejä on myös arki-illoissa.

Varausasteeseen eivät vielä sisälly loppukauden viikonloput, jotka on alustavasti varattu pudotuspeleille ja finaaleille. Niiden ajankohdat selviävät myöhemmin. Päiväkäytön varausastetta ei vielä tiedetä. Arkipäivisin hallissa harjoittelee Turun seudun urheiluakatemia. Muiden koulujen käyttö tarkentuu myöhemmin ja varauskäytännöistä sovitaan yhdessä Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa.

Korkeimpien sarjatasojen harjoittelu- ja kisapaikka

Kupittaan palloiluhallissa tulevat harjoittelemaan ja kilpailemaan pääkäyttäjälajien korkeimpien sarjatasojen aikuisten ja vanhimpien juniorien kilpajoukkueet. Esimerkiksi TPS salibandy ja koripalloseura Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristika harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Kupittaalla. Aikuisten sekä A- ja B-junioreiden käsipallopelit on pihkan käytön vuoksi keskitetty muihin tiloihin.

Suurin osa tapahtumista on paikallisten seurojen pelejä ja turnauksia, mutta hallissa nähdään myös mm. lentopallon Suomen Cupin finaali sekä Raision Loimun ja Salon LP Viestin lentopallo-otteluita.

Voimistelulajeista rytminen ja joukkuevoimistelu harjoittelevat palloiluhallissa. Telinevoimistelua sen sijaan nähdään hallissa tapahtumissa ja kilpailuissa.

 

Kaupunginosa/Alue: