Turun kaupungin kulttuuripalvelut esittäytyvät Turun Kirjamessuilla 6.–8.10. osastolla A/55. Poimi menovinkit vapaa-aikaan, hyödynnä messutarjoukset ja tee kirjalöytöjä!

Turun kulttuuria Kirjamessuilla 6.–8.10.2017 

Turun kaupungin kulttuuripalvelut
Osasto 55, A-halli

Turun kansainväliset Kirjamessut
Turun messu- ja kongressikeskus
Messukentänkatu 9 - 13

Tutustu tarjontaamme:

Orkesterin messutarjouksilla sinfoniaa loppusyksyyn

Turun filharmoninen orkesteri esittelee Kirjamessuilla syyskauden kohokohtiaan.

Lokakuun lopulla soi vaikuttava Äärettömyyksiin-konsertti, jonka johtaa Christian Kluxen, ja solistina on pianisti Juho Pohjonen. Marraskuu aloitetaan Reformaation 500-vuotisjuhlavuotta juhlistavalla Pauliina Isomäen Vuorisaarnan kantaesityksellä. Syyskauden huipentavat Fantastique!-konsertit.

Messupisteeltä voi noutaa tarjouksen orkesterin konsertteihin, ja osastolla voi kuunnella myös TFO:n nettikonsertteja.

Kaupunginteatteri esittelee kevään suurteoksen

Kaupunginteatteri esittelee Kirjamessuilla ensi kevään ohjelmiston, muun muassa tarinan, jota on odotettu kovasti Päänäyttämölle.

Perjantaina 6.10. klo 16.40 Kuisti-lavalla selviää, millainen on Aleksis Kiven klassikko nykyohjaajan silmin, kun Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki haastattelee Seitsemän veljeksen ohjaaja Lauri Maijalaa.

Sunnuntaina 8.10. klo 12.40 Turun Kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasila haastattelee Kybersielujen ohjaaja Janne Reinikaista ja näytelmän kirjoittaneita Harri Virtasta, Marko Järvikallasta ja Okko Leoa. Tule Jukola-lavalle kuulemaan, miten scifi taipuu teatteriin.

Konepajateollisuuden historiaa ja alekirjoja

Messutarjouksena on Turun museokeskuksen viimeisimpiä julkaisuja alehintaan sekä tuotteita museokauppojen valikoimasta. Tarjolla on myös tietoa museoiden näyttelyistä, tapahtumista, työpajoista ja kursseista.

Esittelyssä on tuore julkaisu Energiaa – Kaksi vuosisataa voimakonevalmistusta Auran rannoilla, joka on ainutlaatuinen kuvaus konepajateollisuuden historiasta Turussa ja sen lähiympäristössä parin vuosisadan ajalta. Samalla se kertoo Turun ja Turun ympäristön historiasta, elämästä ja toiminnasta. Kirjan esittely on sunnuntaina 8.10. klo 12–12.40 Jukolassa (2. krs).

Kaupunginkirjasto vinkkaa tapahtumistaan

Messuosastolla on tarjolla tietoa Turun kaupunginkirjaston palveluista, tapahtumista ja 10-vuotiaasta Kulttuurikortista. Kirjastoissa voi syksyn aikana osallistua muun muassa mielenkiintoisiin luentosarjoihin, kirjailijatapaamisiin, musiikkiesityksiin sekä lasten ja nuorten tapahtumiin.