Kulttuurikortti on kymmenen vuoden ajan tarjonnut vinkkejä ja etuja Turun kulttuuripalveluista. Kulttuurista kiinnostuneita korttilaisia on nyt jo 64 000!

Kulttuurikortti on maksuton etukortti, jolla saa sähköpostitse ajankohtaista tietoa Turun kaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta sekä vaihtuvista eduista. Kulttuurikortti-ominaisuuden saa liitettyä Turun kaupunginkirjaston ja Varsinais-Suomen Vaski-kirjastojen kirjastokorttiin.

Yksi kortti, monta elämystä

Kulttuurikortin juuret ovat Turun kaupunginvaltuuston vuoden 2004 budjettipäätöksessä. Siinä päätettiin selvittää kaikille turkulaisille myönnettävän, Turun kulttuurilaitoksissa voimassaolevan alennuskortin käyttöönotto kulttuurin käytön lisäämiseksi. Kulttuurikortti yhdistettiin kirjastokorttiin maaliskuussa vuonna 2007.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sarteksen mukaan Kulttuurikortin avulla halutaan lisätä kulttuuripalvelujen käyttöä ja sitä kautta myös kaupunkilaisten hyvinvointia, tukea ihmisten omaa aktiivisuutta sekä saavuttaa uusia asiakasryhmiä.

–Kulttuurikortilla olemme tavoittaneet kymmeniä tuhansia kulttuurista kiinnostuneita, joille tarjoamme säännöllisesti tietoa monipuolisista kulttuuripalveluista. Asiakkaat ovat hyödyntäneet ahkerasti etuja ja osallistuneet muun muassa teatteriesityksiin, konsertteihin, kursseille ja luennoille. Monille sähköpostiin tulevat vinkit toimivat hyvänä muistutuksena lähiajan palvelutarjonnasta ja kannustimena osallistua kulttuuritapahtumiin. Hienoa, että kulttuuri tekee hyvää, toteaa Sartes.

Voi löytää jotain ihan uutta

Turkulainen Anssi Junnila hankki maksuttoman Kulttuurikortin lähes heti, kun muutti Turkuun kolmisen vuotta sitten.

–Arvostan, että saan tietoa kulttuuritarjonnasta omaan sähköpostiini. Kulttuurikortti-tiedotteita saisi tulla useamminkin. Ja tietoa voisi tarjota ehkä vielä laajemmin kuin nyt, pohtii Junnila.

13 vuotta Turussa asunut Mari Säisä kiittelee Kulttuurikorttia monipuolisuudesta, sillä sen avulla saa tietoa myös sellaisista kulttuuritapahtumista, joita ei itse muutoin tulisi edes etsineeksi.

–Näin saattaa löytää jotain uutta ja mielenkiintoista ja innostua käymään itselle entuudestaan tuntemattomissa paikoissa, toteaa Säisä.