Kiinnostaisiko sinua toimia tukiperheenä tai tukivanhempana tukea tarvitsevalle lapselle? Tukiperheitä tarvitaan, sillä Turun kaupungilla on yli sadan lapsen jono tukiperheisiin.

Turun kaupungin perhehoito
Nina Stratos p. 040 157 8326
Satu Kivelä p. 040 157 8321

sote.perhehoito@turku.fi
www.turku.fi/perhehoito

Tukiperhe auttaa lapsen vanhempaa tai vanhempia jaksamaan. Tukea kaipaavan perheen lapsi käy tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Viikonloppu sovitaan yhdessä perheen ja tukiperheen välillä.

Tuettavien lasten vanhempi tai vanhemmat ovat usein vailla tukiverkostoa. Taustalla voi olla moninaisia ongelmia tai elämä saattaa olla vain juuri tällä hetkellä kuormittunut. Tukiperhe tarjoaa tärkeän hengähdystauon vanhemmille, mikä auttaa perhettä jaksamaan.

Millainen perhe voi toimia tukiperheenä?

Tukiperheenä voi toimia niin pariskunta kuin yksinasuva tai perhe, jossa on jo lapsia.

- Tukiperheenä tai tukivanhempana toimivan elämäntilanne tulee olla vakaa, koska toimintaan sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Tuettavan lapsen iästä, sukupuolesta ja siitä kuinka monelle lapselle perheessä on tilaa, voi esittää aina toiveen, kertovat sosiaaliohjaajat Satu Kivelä ja Nina Stratos, Turun kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluista.

Tukiperheenä voi toimia yhdelle tai useammalle lapselle, lapset voivat olla samasta tai eri perheestä. Tuettavan lapsen kanssa ei tarvitse järjestää sirkushuveja. Tavallinen arki riittää, jossa lapsi saa aikuisen huomiota ja turvallista läsnäoloa. Tukiperheelle korvataan ylläpito- ja kulukorvaus viikonlopusta.

Koulutusta tarjolla

Tukiperheellä ei tarvitse olla ammatillista koulutusta sosiaali -tai terveysalalta. Turun kaupunki järjestää päivän mittaisen koulutuksen tukiperheille. Lisäksi tukiperheille järjestetään täydennyskoulutuspäivä kerran vuodessa, jossa on mahdollista tavata muita tukiperheitä ja saada sitä kautta myös vertaistukea.

Jos kiinnostuit tukiperhetoiminnasta, ota yhteyttä Turun kaupungin sosiaaliohjaajiin Nina Stratokseen tai Satu Kivelään puhelimitse tai lähetä sähköpostia.

 

>