Koko julkishallinto, yritykset sekä kolmas sektori on haastettu osallistumaan 6.–13.10. järjestettävään kokeiluviikkoon. Tarjolla on kolme kiinnostavaa tapahtumaa: Mapathon 9.10., Turku loves developers 10.10. ja Älykaupunkipäivä 12.10.

Koko julkishallinto, yritykset sekä kolmas sektori on haastettu osallistumaan 6.–13.10. järjestettävään kokeiluviikkoon. Valtakunnallisen kokeiluviikon järjestävät valtiovarainministeriön Digikuntakokeilu-hanke yhdessä Työ 2.0 -ohjelman, Kokeilevan Suomen sekä Kuntaliiton Uskalla Kokeilla -ohjelman kanssa.

Varsinais-Suomen liiton Lounaispaikka ja Turun kaupunki järjestävät yhdessä kolme kokeiluviikkoon liittyvää tapahtumaa:

Mapathon ma 9.10. klo 16–19 @SparkUp

OpenStreetMap (OSM) on yhteisöprojekti, joka kokoaa ja tarjoaa avointa paikkatietoaineistoa. OSM toimii muun muassa Fölin uuden Reittioppaan taustakarttana. 

OSM kaipaa muokkauksia Föli-kunnissa, jotta se toimisi Reittioppaan taustana mahdollisimman hyvin ja johdattaisi myös kevyen liikenteen sujuvasti perille. Föli, Lounaispaikka ja Gispo Oy järjestävät OpenStreetMap mapathonin, jossa kuka tahansa voi tehdä ohjatusti karttakorjauksia vaikkapa oman lähiympäristönsä osalta. Mapathoniin voi osallistua ilman aiempaa paikkatieto-osaamista. Tarjolla purtavaa.

Ota mukaan oma kannettava tietokone ja hiiri.

Turku loves developers -kehittäjäyhteisön julkaisu ti 10.10 klo 9–15 @HUB Turku (Eerikinkatu 7)

Turku loves developers on uusi yhteisö, joka kokoaa yhteen kaikki Turun alueella toimivat sovelluskehittäjät eli devaajat. Koodaustaitoiset kehittäjät tuottavat uusia palveluja mm. asukkaiden käyttöön hyödyntämällä kaupungin avaamaa julkista tietoa. Kehittäjäyhteisön tueksi tilaisuudessa julkaistaan kaupungin tuottama nettisivusto, johon on kerätty avoimesti lisensoituja tietoaineistoja ja niiden käyttöä helpottavia ohjeita. Julkaisun kunniaksi kaikki sovelluskehittäjät sekä alan opiskelijat ja yritykset ovat tervetulleita tutustumaan HUB Turun uusiin tiloihin ja ihmisiin! Vapaamuotoisessa tilaisuudessa on paikalla myös 6aika avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen asiantuntijoita.