Perhekeskus Torin Kulma tukee haastavassa elämäntilanteessa olevia pikkulapsiperheitä ja odottavia äitejä sekä perheitä. Perheet voivat saada Torin Kulmasta apua ongelmiinsa ajoissa ja yhdestä paikasta. Näin toiminta ehkäisee myös lastensuojelun tarvetta.

Lisätiedot:

Vuonna 2016 Torin Kulmassa kävi 31 asiakasperhettä (asiakasperheiden käyntejä 992) ja torstain perhekerhossa oli asiakasperheitä 29 (käyntejä 335). Äitejä osallistui ryhmiin keskimäärin 7 - 9 ja lapsia oli mukana keskimäärin 7 - 10.

Perhekeskus Torin Kulma toimii Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman rakennuksessa, osoitteessa Aurakatu 16.

Torin Kulma

Tavoitteena on tukea pikkulapsiperheitä arjen hallinnassa ja auttaa heitä vastuulliseen sekä itsenäiseen elämään. Torin Kulma tarjoaa mahdollisuuden hengähtää hetkeksi ja saada vertaistukea toisilta perheiltä. Lisäksi vauva-arkeaan voi jakaa samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Torin Kulma järjestää ryhmämuotoista toimintaa lasta odottaville ja lapsiperheille, joiden neuvola tai neuvolan perheohjaus on arvioinut tarvitsevan varhaisen vaiheen tukea. Runosmäen terveysasemalla on myös alkamassa uutena toimintana torstaiaamupäivisin kokoontuva avoryhmä.

Torin kulma täydentää kaupungin lapsiperheiden ehkäiseviä palveluja. Toiminnasta tähän mennessä saadut kokemukset ovat hyvät. Lasten ja perheiden tukeminen riittävän varhain on hyvinvointitoimialan strateginen tavoite. Ehkäisevän työn lisääminen on mukana Turun asukkaiden hyvinvointiohjelmassa.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä vastaavat yhteistyössä Torin Kulman toiminnasta. Sopimus on tehty vuoden 2017 loppuun saakka ja jatkoa esitetään vuosiksi 2017–2018 keskiviikkona 11.10. kokoontuvalle sosiaali- ja terveyslautakunnalle.