Vakiniitun vaiheasemakaavassa helpotetaan pientalojen julkisivumääräyksiä. Muutos monipuolistaa tonttitarjontaa Yli-Maariassa.

Turun kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 17.10. Kokouksessa käsitellään mm. seuraavia asioita.

Vakiniitun vaiheasemakaava

Vakiniitun asemakaavaa/asemakaavanmuutosta muutetaan siten, että pientalokortteleiden julkisivumateriaaleja koskevat kaavamääräykset poistetaan. Muutoksella monipuolistetaan tonttitarjontaa Yli-Maarian alueella.

Koska asemakaavan muutostarve kohdistuu vain yhteen asiakokonaisuuteen, voidaan muutokset tehdä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisella vaiheasemakaavalla. Vähäisen muutostarpeen vuoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ei nähdä tarpeelliseksi laatia.

Lautakunnalle esitetään, että vaiheasemakaavan tuleminen vireille merkitään tiedoksi.

Edellisessä kokouksessa pöydälle jääneinä asioina lautakunta käsittelee mm. seuraavia asioita

Hirvensalon osayleiskaavaehdotus

Osayleiskaavassa osoitetaan aluevaraukset 15 000 uudelle asukkaalle Hirvensalossa. Liikenneyhteyksiä mantereelle parannetaan mm. uudella sillalla Sorttamäestä Uittamolle. Lautakunnalle esitetään, että osayleiskaavaehdotus viedään kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Asemakaavanmuutosehdotus "Turku Energia"

Asemakaavanmuutos koskee Turku Energian käytössä olevaa aluetta Linnankadun ja Amiraalistonkadun välissä. Kaavassa osoitetaan rakennusoikeutta uudisrakennuksille 22 580 neliömetriä. Voimalarakennukset Linnankadun varrella, pieni tornimainen rakennus turbiinihallin ja hallintorakennuksen välissä suojellaan ja raitiovaunuhallit suojellaan. Lautakunnalle esitetään, että ehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

Asemakaavanmuutosluonnos "Helsinginkadun kaari"

Asemakaavanmuutos mahdollistaa uusien asuinkerrostalojen rakentamisen Helsinginkadun, Lonttistentien ja Ketarantien rajaamalla alueella. Uusia asukkaita alueelle tulee noin 600. Lautakunnalle esitetään, että luonnos hyväksytään laadittavan asemakaavamuutoksen pohjaksi.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/ksylk/2017/