Turun kulttuurilautakunta käsittelee uuden kirjastopalvelujohtajan valintaa seuraavassa kokouksessaan 25.10.2017.

Tuolloin kokoontuvalle kulttuurilautakunnalle esitetään, että kirjastopalvelujohtajan virkaan nimitetään FM, kulttuurijohtaja Rebekka Pilppula.

Kirjastopalvelujohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito ja hyvä perehtyneisyys kirjaston tehtäviin ja toimintaan. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kehittävää ja osallisuutta tukevaa työotetta. Eduksi lasketaan kokemus kirjastoalan ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä sekä toimiminen yhteistyöverkostoissa.

Kirjastopalvelujohtajan virka oli haettavana siten, että hakuaika päättyi 18.9.2017 klo 15. Määräaikaan mennessä virkaan tuli 25 hakemusta. Yksi hakijoista perui myöhemmin hakemuksensa.

Haastatteluun kutsuttiin hakemusten pohjalta kahdeksan kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Haastatteluiden perusteella soveltuvuusarviointiin lähetettiin viisi hakijaa.

Kirjastopalvelujohtajan tehtävien, suoritettujen haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin perusteella kirjastopalvelujohtajan virkaan esitetään otettavaksi 1.1.2018 lukien FM, kulttuurijohtaja Rebekka Pilppula.