Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi myös Turun joulunaika avataan Suomi 100 -hengessä. Yliopistonkadun jouluvalot sytyttää sotaveteraani Kelpo Lehto.

Joulun polku aukeaa Turun keskustassa lauantaina 25.11.2017, jolloin vietetään perinteeksi muodostunutta Satumaista joulunavausta. Joulun polku on Turun Tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen teemakokonaisuus, joka koostuu tapahtumista, valaistuksista, kauniista näyteikkunoista ja tietenkin Kauppatorin Joulutorista.

Satumaisen avajaispäivän kruunaa Yliopistonkadun jouluvalojen sytyttäminen noin klo 17. Tänä vuonna valojen sytyttäjäksi on valittu Suomi 100 -hengessä turkulainen sotaveteraani Kelpo Lehto. Valojen sytyttäjänä toimiminen on kunniatehtävä, jossa ovat aikaisemmin toimineet muun muassa Robin, Michael Monroe ja Pekka Hyysalo.

Joulun polun avajaispäivänä on nähtävänä esiintyjiä laidasta laitaan. Päivän aloittaa kaupungin keskustan toreille ja kaduille jalkautuvat satumaiset hahmot, kuorot, akrobaatit ja tanssijat. Päivä huipentuu kaupungin läpi kulkevan paraatin jälkeen jouluvalojen sytytykseen ja illan show’hun kävelykadulla. Kävelykadulla esiintyvät muun muassa Cirque du Soleil'sta tuttu trapetsitaiteilija Pauliina Räsänen ja maailmanmestariakrobaatti Slava Volkov. Iltaohjelman juontaa Rosanne Parikka.

Turun Satumainen joulunavaus on osa valtakunnallista Suomi 100 -yhteisjoulunavausta. Valtakunnallista yhteisjoulunavausta vietetään kolmessakymmenessä suomalaisessa kaupungissa ja kunnassa saman viikonlopun aikana. Kullakin paikkakunnalla tapahtuma järjestetään omine omaperäisine ohjelmineen.

Joulun polun kokonaisuuden toteuttaa Turun Ydinkeskustayhdistys ry yhdessä kaupungin, keskustan yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Päivän aikataulu tarkentuu lähempänä avajaisia.

www.joulunpolku.fi