Kääräise lahjapakettiin kulttuuria, liikuntaa, kädentaitoja – hyvää oloa!

Kaupungin vapaa-ajan palvelut tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia pukinkonttiin – lahjoja, joista saa hyvän mielen ja virkistystä vapaa-aikaan.

Museokortti on vuoden mittainen kulttuurimatka

Museokortti on pääsylippu 250 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Se on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä museokäynnistä alkaen. Museokortin voi ostaa museokeskuksen museoista ja samalla katsastaa museokauppojen valikoima, josta löytyy ihastuttavia lahjatavaroita ja mielenkiintoisia julkaisuja niin aikuisille kuin lapsillekin.

Luostarinmäen käsityöläismuseo ja museokauppa Hantvärkki avaavat syystauon jälkeen 25.11. ovensa joulukaudeksi.

Elämyksiä teatterissa

Teatteriliput saajan toivomaan esitykseen on hyvä lahja. Mutta jos et tiedä, mikä tyylilaji osuu saajan makuhermoon, sujauta kuoreen avoin lahjakortti! Pakettiin voi kääräistä myös Turun Kaupunginteatterin uusia oheistuotteita, kuten kestokahvikupin kulttuurinjanoiselle tuttavalle. Lahjakortit ja liput saat ilman toimituskuluja teatterin lippumyymälästä.

Turun Kaupunginteatterin lahjakortti on mukava tapa muistaa teatterin ystävää.

Musiikin ystäville

Yhteinen konsertti-ilta ystävän kanssa on elämyksellinen lahja. Yksi Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden erityisistä kohokohdista on Vesa-Matti Loirin Runoilijan tie -konsertti 1. ja 2.2.2018. Musiikin suurkuluttajalle mainio lahja on myös TFO:n kausikortti. Saat kortit Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta tai Lippupisteen myyntipisteistä. Musiikin kotikäyttäjiä voit muistaa esimerkiksi TFO:n Brahms | Segerstam -levytyksillä, joita myy Ars Musica.

Vesa-Matti Loiri esiintyy Turun filharmonisen orkesterin kanssa ensi keväänä. 

Jouluaskarteluja yhdessä lapsen kanssa

Seikkailupuiston joulun kynttiläpajassa ja ateljeessa voi helposti ja edullisesti valmistaa omannäköisiä lahjoja. Pienemmät lapset tarvitsevat aikuisen apua etenkin kynttilöiden valmistuksessa. Kynttiläpajat Seikkailutalossa ovat sunnuntaisin 26.11.–17.12. klo 11–16, ma 11., ke 13. ja to 14.12. klo 15–19.30 (2 kynttilää 2,50 €, 4 kynttilää 5 €). Sunnuntaipäivien jouluateljeessa 19.11.–17.12. askarrellaan muun muassa joulukortteja, tonttuja ja koristeita. Hinta: alk. 2,50 € / hlö.

Suosittuja kynttiläpajoja on Seikkailupuiston lisäksi tarjolla muun muassa Vimmassa ja Kuralan Kylämäessä.

Tee itse lahjat läheisille

Vimman avoimissa pajoissa voi painaa lahjapapereita ja kortteja, taitella lahjaksi paperitähtiä ja -pillihimmeleitä tai valmistaa sytykeruusuja. Ei ennakkoilmoittautumista. Nuorisokortilla maksuton, alle 29-vuotiaille 2 €, aikuisille 6 €. Lisäksi pieni materiaalimaksu. Pukinkonttiin sopii myös viiden käyntikerran lahjakortti Vimman kevään avoimiin taidepajoihin aikuiselle 22 €, alle 29-vuotiaalle 8,5 €.

Vimman pajassa 16.12. valmistetaan sytykeruusuja, joiden avulla polttopuut saa helpommin syttymään.

Lahjaksi liikuntaa

Pienille ja suurille vesipedoille sopii lahjaksi ranneke, johon on ladattu 10 uintikertaa. Aikuiset ilahtuvat myös kuntosali- tai vesijumppalahjasta. Leidit liikkeellä -, Kuntokonkarit- tai Hikinen tusina -kausikortti on kiva liikunnallinen lahja aikuiselle. Ryhmissä voi tutustua erilaisiin liikuntalajeihin. Kevään kortit ovat myynnissä 11.12. alkaen. Lahjat voit hankkia mm. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelusta ja Impivaaran uimahallista. Lahjaksi voi ostaa vain normaalihintaisia tuotteita. 

Liikuttavan lahjan voi hankkia Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.