Koetko olevasi yksinäinen? Vai kaipaisitko tietoa kaupungin ja järjestöjen palveluista sekä erilaisista harrastusmahdollisuuksista? Tänä syksynä Turussa kokeillaan ryhmämuotoista palveluohjausta 60 vuotta täyttäneille turkulaisille.

Miten pääset ryhmään mukaan?

Jos haluat mukaan ensimmäiseen marraskuussa alkavaa ryhmään, ota yhteyttä ryhmäohjaajiin ke 22.11.2017 mennessä. Jos tulet mukaan mieluummin maaliskuussa 2018 alkavaan
ryhmään, ota yhteyttä ryhmäohjaajiin 9.2.2018 mennessä. 

Ryhmänohjaajat:

Marika Siika, sosiaaliohjaaja, Turun Kaupunkilähetys ry.
p. 040 5866 055

Antero Lehtonen, palveluohjaaja, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
p. 040 543 3737

He juttelevat ensin kanssasi, jonka jälkeen varsinaiset ryhmät alkavat
- marraskuun lopussa 2017 ja
- vuoden 2018 maaliskuussa.

Ryhmät:                                       

  • 2 ryhmää, joihin voi osallistua enintään 8 henkilöä kumpaankin
  • Molemmat ryhmät kokoontuvat 4 kertaa, 2 tuntia kerrallaan.

Tavoitttena on tarjota matalan kynnyksen paikka, jonne on helppo tulla keskustelemaan, kyselemään palveluohjaajalta tai kuulemaan toisten ryhmäläisten vinkkejä tai kokemuksia. Kohderyhmänä ovat erityisesti yli 60-vuotiaat turkulaiset, jotka eivät ole säännöllisten palvelujen piirissä. Sopivia palveluja mietitään yhdessä niin kuntien, järjestöjen kuin yksityistenkin tarjonnasta.

Ryhmiä muodostetaan kaksi ja yhteen ryhmään voi osallistua enintään kahdeksan henkilöä. Ryhmät kokoontuvat neljä kertaa kaksi tuntia kerrallaan. Osallistujille ryhmä on maksuton.

Ryhmät kokoontuvat kaupungin palvelupisteessä Lausteella ja Palvelutalo Iso-Heikissä Iso-Heikkilässä. Niihin voi osallistua asui sitten missä päin Turkua tahansa.

Ryhmä on luottamuksellinen

Ryhmän kokoonpano säilyy samana kaikkina tapaamiskertoina. Ryhmään mukaan lähtevät voivat toimia myös toistensa vertaisena. Ryhmässä keskustellut asiat ovat myös ehdottoman luottamuksellisia.

Tavoitteena on myös, että ryhmään osallistujat saavat itselleen uusia tuttavuuksia ja mahdollisesti ystäviäkin. Mikäli ryhmäläiset haluavat, voivat he jatkaa yhteydenpitoa keskenään myös tapaamiskertojen päätyttyä.

Ryhmämuotoista palveluohjausta kokeillaan Asiakkaan polku -hankkeessa (STEA), joka on Turun kaupungin hyvinvointitoimialan ja Turun Kaupunkilähetys ry:n kumppanuushanke.