Unelmien museo – Historian museo -näyttely on esillä Brinkkalan galleriassa 17.11.–30.12. Historian museon tavoitteena on uudistaa käsityksiä siitä, mitä kaikkea museo voi olla.

Lisätietoja

Brinkkalan galleria, Vanha Raatihuone, Vanha Suurtori 3–5, Turku.
Avoinna ti–su klo 10–18. Vapaa pääsy. 

Historian museo -hankkeen valmistelua on alusta alkaen tehty yhdessä turkulaisten kanssa Unelmien museo -nimikkeen alla. Näyttely esittelee vuodesta 2014 alkaen jatkunutta Unelmien museo -projektia, jossa tavoitteena on ollut haastaa kaupunkilaiset ajattelemaan museoita uudella tavalla kysymällä heiltä, mikä olisi heidän unelmiensa museo, mitä siellä olisi esillä ja mitä siellä voisi tehdä.

Unelmien museo -työpajoja on järjestetty vuosien 2014–2016 aikana mm. tapahtumissa, kouluissa, osallisuusfoorumeissa ja kaupunginosaviikoilla. Keväällä 2017 Unelmien museo -toimintaa oli Turun keskustassa sijainneessa Kansalaistilassa, jonka ohjelmiston toteuttamiseen osallistui suuri määrä eri yhteisöjä ja järjestöjä. Yhdessä tekemällä toteutettiin Suomi100 -juhlavuoden Yhdessä-teemaa.

Kesäksi toiminta muutti muotoaan ja siirtyi Konttiin Turun kauppatorille. Kontissa kaupunkilaisilta tiedusteltiin mm. minkälaista yleisötoimintaa ja palveluja he haluaisivat Historian museoon.

Osallistu kyselyyn ja lähetä terveiset suunnittelutyöryhmälle

Koko Unelmien museo -projektin aikana kerättyä materiaalia ja ideoita on hyödynnetty Historian museon valmisteluprosessissa. Näyttely luo myös katsauksen tulevaan; Historian museon jatkovalmisteluissa ja toteutuksessa on keskeistä yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus kaupunkilaisten ja eri yhteisöjen kanssa. 

Historian museon tavoitteena on uudistaa käsityksiä siitä, mitä kaikkea museo voi olla. Näyttelyssä on mahdollisuus antaa oma näkemyksensä asiasta osallistumalla Historian museo -aiheiseen kyselyyn sekä lähettämällä postikortilla terveiset suunnittelutyöryhmälle.