Tammitien kulmaan on valmistunut asemakaava, joka mahdollistaa asuinkerrostaloja ja pienteollisuutta. Raunistulassa kehitetään pyöräilyn ja joukkoliikenteen ratkaisuja.

Turun kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta kokoontu tiistaina 21.11. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia uusia asioita.

Asemakaavanmuutosluonnos "Tammitien kulma"

Suunnittelualue kuuluu Nummenmäen vanhaan asunto- ja työpaikka-alueeseen. Alueen vieressä on Nummen sauna, ns. T-talo ja Lauri Viljasen puisto leikkipaikkoineen.

Kaavamuutos mahdollistaa matalien asuinkerrostalojen rakentamisen yksityisten maanomistajien alueille. Kaupungin omistamilla pienteollisuustonteilla toiminnan on tarkoitus jatkua toistaiseksi entisellään. Pienteollisuustonteilta edellytetään kuitenkin, että toiminnasta ei aiheudu ympäristöhäiriöitä.

Suunnittelualueen kokonaisrakennusoikeus on n. 26400 k-m². Alueelle arvioidaan tulevan n. 390 asuntoa ja niihin n. 480 asukasta.

Lautakunnalle esitettiin, että luonnos hyväksytään laadittavan asemakaavan pohjaksi. Asia päätettiin jättää pöydälle seuraavaan kokoukseen. Lisäksi lautakunta päätti pitää katselmuksen kaava-alueella ennen seuraavaa kokousta.

Asemakaavanmuutosluonnos "Raunistulan silta ja pyörätie"

Muutosalueella tavoitellaan jalankulku- ja pyöräily-yhteyden toteuttamista Raunistulassa Toijalan radan viereen ja joukkoliikenteen siirtämistä samalle osuudelle korvaamaan nykyinen Virusmäentien bussireitti.

Urpontien lounaispuolella olevan korttelin käyttötarkoitus muutetaan vastaamaan alueelle poikkeuslupapäätöksellä toteutettua asuinrakentamista ja kortteliin esitetään myös täydennysrakentamista.

Virusmäentien ja raidealueen väliselle alueelle esitetään täydennysrakentamista. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa Aurajoen ylittävän jalankulku- ja pyöräilysillan sijoittuminen Ylioppilaskylän ja Raunistulan välille.

Lautakunnalle esitettiin, että luonnos hyväksytään laadittavan asemakaavan pohjaksi. Asia päätettiin jättää pöydälle seuraavaan kokoukseen. Lisäksi lautakunta päätti pitää kaava-alueella katselmuksen ennen seuraavaa kokousta.

Maanalainen asemakaava "Kakolanmäen puhdistamon laajennus"

Asemakaava laaditaan nykyisen Turun seudun puhdistamon maanalaisena laajennuksena. Kakolanmäen puhdistamon ja lämpöpumppulaitoksen rakentamiseen on käytetty koko nykyisen voimassaolevan maanalaisen asemakaavan alue. Muutoksella varaudutaan ympäristölupaehtojen mahdollisiin tiukennuksiin, joiden myötä puhdistusprosessia joudutaan tehostamaan.

Uudet prosessit vaativat lisää tilaa, mutta laajennus ei vaikuta oleellisesti alueen nykyisiin liikennemääriin. Maanalaisella asemakaavalla ja asemakaavanmuutoksella muodostuu maanalaista yhdyskuntateknisen huollon aluetta.

Lautakunnalle esitettiin, että maanalainen asemakaava ja asemakaavanmuutos hyväksytään. Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/ksylk/2017/