Miljoona neliötä uutta rakentamista, usean miljardin investoinnit, 13 000 uutta työpaikkaa ja asuntoja 20 000 uudelle turkulaiselle tunnin etäisyydellä pääkaupunkiseudusta. Turun Tiedepuiston tulevaisuuskuva julkistetaan maanantaina 4.12.2017. Tule ja osallistu!

Seuraa Turun Tiedepuiston masterplanin julkistamista 4.12. klo 18 alkaen:
linkki livelähetykseen.

Maanantaina 4.12.2017 julkaistavan Turun Tiedepuiston Masterplan 2050:nen tavoitteena on luoda suuntaviivat ja visiot siitä, millaisena Itäharjun suuntaan laajentunut kokonaisuus näyttäytyy tulevaisuudessa.

Visioidulla kehityksellä luodaan valtakunnallista hyötyä siten, että Turku - Helsinki -käytävästä tulee kansainvälisesti entistäkin kiinnostavampi kasvuakseli. Tunnin junayhteys ja Pohjoinen kasvuvyöhyke linkittävät eteläisen Suomen keskukset yhtenäiseksi työmarkkina- ja talousalueeksi, joka tarjoaa yrityksille kansainvälisesti houkuttelevia investointikohteita.

Turun Tiedepuisto on rohkean kokeileva ja kansainvälisesti verkottunut osaamiskeskittymä kaupungin sykkeessä. Siellä sijaitsevat korkeakoulut, yritykset ja organisaatiot toimivat aidosti yhdessä. Ainutlaatuinen, yhteisöllinen ilmapiiri ja viihtyisä aluerakenne luovat otollisen kasvualustan uuden tiedon ja ratkaisujen syntymiselle.

Vetovoimainen sijainti osana kaupunki-keskustaa sekä alueen monipuoliset mahdollisuudet houkuttelevat toimijoita ja investoijia myös Suomen ulkopuolelta. Asukkaiden, opiskelijoiden ja työssäkävijöiden lisäksi Tiedepuistossa kohtaavat myös urbaani syke, virkistävä luonto ja älykäs liikkuminen.

Tilaisuus on avoin ihan kaikille!

Tervetuloa!

Timo Hintsanen
kaupunkisuunnittelujohtaja

Ohjelma maanantaina 4.12.2017

  • Tilaisuuden kesto klo 18.00 - 19.30
  • Paikka: Alpha-auditorio, ICT-talo, Joukahaisenkatu 3-5, Turku

Tilaisuudessa puheenvuorot:

  • Timo Hintsanen, kaupunkisuunnittelujohtaja, Turun kaupunki
  • Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy
  • Vesa Jäntti, arkkitehti, partneri, C&J Architects

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://www.lyyti.in/04122017_masterplan

Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätiedot: projektipäällikkö Riitta Birkstedt, riitta.birkstedt@turku.fi

Kampus- ja tiedepuistoalueen kehittäminen on yksi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 asettamasta kärkihankkeesta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueen kansainvälistä vetovoimaa, yhdistää toiminnallisuuden, maankäytön, rakentamisen ja liikkumisen hankkeet kokonaisvaltaiseksi kaupunkikehitykseksi, ja vahvistaa kaupunkiympäristön roolia älykkään kaupungin avoimena tutkimus-, testi- ja referenssialustana.

Kaupunginosa/Alue: