Tanssiva joulukalenteri tuo joulukiireen keskelle tanssillisia hetkiä jo kymmenennen kerran. Kalenterin 24 liikkeestä koostuva tanssi tanssitaan yhdessä jouluaattona klo 11.30.

Tanssivan joulukalenterin luukut ovat erilaisissa kaupunkitiloissa tapahtuvia tanssillisia hetkiä, joita tarjotaan kaupunkilaisten iloksi. Tanssivan joulukalenterin tuottaa Läntinen tanssin aluekeskus yhteistyössä alueen tanssitaiteilijoiden,-koulujen,-seurojen kanssa. Joulukalenterissa Jouluhengetär ja Tanssikummi keräävät kaupunkilaisilta yhden liikkeen jokaisena joulukalenterin päivänä. Mukaan pääsee tarkistamalla joulukalenterin luukusta kunkin päivän kohtaamispaikan.

Tänä vuonna Tanssivassa joulukalenterissa työskentelee kaksi tanssitaiteilijaa, Riikka Kosola ja Henna-Maria Hanhineva Jouluhengettärenä ja Tanssikummina sitoen luukuja yhteen.

Jouluhengetär on tanssivan joulukalenterin henki. Hän on monen tunnetun satuolennon serkku ja syntynyt joulun odotuksesta, nykytanssista, kimallehipuista, salaperäisyydestä, hymyistä, ja luovasta liikkeestä. Hänet voi kohdata joulukalenterin luukuissa kertomassa yksityiskohtia päivän luukusta ja sen esittäjistä. 

Jouluhengettären ja Tanssikummin yhdessä keräämät liikkeistä kootaan 24 liikkeen tanssi, helminauha, joka huipentaa joulukalenterin. Liikkeet videoidaan ja laitetaan myös joulukalenterin facebook -tapahtumaan kaikkien nähtäväksi, opeteltavaksi, ennakkoon tanssittavaksi. Liikkeistä koottu Kehon joulurauha -tanssi tanssitaan Tanssikummin ja Jouluhengettären opastuksella jouluaattona 24.12.2017 ennen Turun virallista joulurauhan julistusta noin klo 11.30.

Tanssiva joulukalenteri ja aukeaa sähköisesti osoitteessa www.l-tanssi.fi

Tanssiva joulukalenteri ja päivän tanssiliikkeet Facebookissa