Tänä vuonna juhlaan osallistui noin 330 koululaista opettajiensa kanssa Turun alakoulujen kuudensilta luokilta. Tilaisuus alkoi perinteisesti kättelemällä Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Elina Rantasta.

Turun kaupunki järjesti jälleen kaupungin kuudesluokkalaisille itsenäisyyspäiväjuhlan Turun linnassa tiistaina 5.12.2017.  Tämän vuoden teemana on Suomi 100 sekä Suomen kuningas Friedrich Karl.

Itsenäisyyspäiväjuhlan tunnelmia:

Varsinainen itsenäisyyspäiväjuhla alkoi Kuninkaansalissa Elina Rantasen puheella. Rantanen nosti puheessaan esiin 100-vuotiaan Suomen ja maamme vahvuudet.

– Suomi 100 tutki viime keväänä suomalaisten näkemyksiä vahvuuksistamme. Jos Suomi olisi peruskoululainen, arvatkaa, minkä numeron antaisimme itsellemme todistukseen? No, kouluarvosanoilla mitattuna Suomi olisi kasin oppilas. Kysymys siitä, mikä olisi kouluarvosanalla mitattuna Suomea parempi maa, sai niin ikään lähes yksimielisen vastauksen: parempaa maata ei ole, Rantanen kertoo.

Puheen jälkeen Turun seudun musiikkiopiston huiluryhmä esiintyi kuudesluokkalaisille.

Kuva: Friedrich Carl, Hessenin prinssin saapui kertomaan Suomen itsenäisyyden alkuajoista ja siitä, kuinka Suomesta piti tulla kuningaskunta.

Ohjelman jälkeen luokat siirtyvät buffet-tilaan Kuningattarensaliin nauttimaan pientä naposteltavaa.

Kuva: Tarjolla oli mehua, suklaata, marmeladia sekä Suomi 100 -leivokset.

Kuva: Pääskyvuoren poikien mielestä parasta juhlassa oli Hessenin prinssin esitys sekä Maamme-laulu.

Kuva: Puolalan koulun tyttöjen mielestä tarjoiluista paras oli Suomi 100 -leivos.
– Kättely oli juhlassa mukavinta, vaikka se vähän jännittikin, tytöt kertovat.

Kuva: Katariinan koulun Eemeli Laakso juhlii itsenäisyyspäivää kotona linnanjuhlia seuraten. 100-vuotiaasta Suomesta hän kiittää veteraaneja:

– On se jäätävän hienoa, että sotilaat ovat silloin Suomen puolesta ja meidän puolesta taistelleet. En voi muuta kuin sanoa kiitoksen heille.

Kuva: Vasaramäen koulun opettaja Mirkka Mäkilä oli pukeutunut juhlavasti Kymeenlaakson kansallispukuun.

Juhlan lopuksi sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen ja museopalvelunjohtaja Olli Immonen palkitsivat Arianna Mäen parhaana käyttäytyjänä. Turku on järjestänyt kuudesluokkalaisille itsenäisyyspäiväjuhlan vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna juhlaan kutsuttiin kaikki Turun kuudesluokkalaiset.