Arabian kielen tulkkauspäivystys on toiminnassa 7.1.-14.6.2019. Kesätauon jälkeen päivystys jatkuu jälleen 19.8.-20.12.2019. Tulkki päivystää klo 9.00 - 12.00 jokaisena arkipäivänä äkillisissä ja nopeissa asioimistilanteissa.

Lisätiedot:

  • Päivystävän arabian kielen tulkin tavoittaa puhelimitse numerosta 040 585 7905.
  • Palvelu on tarkoitettu viranomaisille äkillisiin ja lyhyisiin arabian tulkkaustarpeisiin.
  • Turun kaupungin sisäisen arabian päivystyksen Skype-osoite on Tulkkikeskus etäyhteys.

Turun seudun tulkkikeskus kokeili arabian kielen tulkin arkipäivystystä syksyllä 2016.

- Kokeilu aloitettiin arabian kielellä, sillä kieliryhmässä arvioitiin olevan eniten kysyntää tällaiselle palvelulle. Kokeilun päätyttyä meiltä on kyselty jatkosta. Jatkamme edelleen palvelua, kertoo tulkkikeskuksen vt. johtaja Hanna-Mari Kolistaja.

Palvelua voi hyödyntää esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja kouluissa, joissa kielitaidottomille lapsen vanhemmille selvitetään pikaisesti jokin asia. Lisäksi esimerkiksi sosiaalitoimistojen vahtimestareille ja sosiaaliohjaajille, terveysaseman ilmoittautumispisteen henkilökunnalle, terveydenhuollon tai hammaslääkärin päivystyksen työntekijöille voi olla hyötyä palvelusta.

Tulkki päivystää ja vastaa päivystyspuhelimeen aina tulkkikeskuksessa palvelua varten varatussa suljetussa työtilassa. Tulkki kysyy asiakkaalta nimen, syntymäajan ja turvapaikanhakijan kohdalla myös vastaanottokeskuksen nimen, jossa henkilö on kirjoilla.

Kuva: Jean-Pierre Antonios on yksi arabian kielen tulkeista, joka päivystää arkisin klo 9.00 - 12.00.

 

Asiasanat: