Kevätkaudella Turun Kaupunginteatterissa nähdään viisi ensi-iltaa sekä useita vierailuesityksiä syksyltä tuttujen näytelmien lisäksi.

Lisätiedot

Turun Kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14

Liput kaikkiin kevään esityksiin teatterin sivuilla avatusta verkkokaupasta tkt.lippu.fi / Lippis / p. 02 262 0030

Turun Kaupunginteatterissa kevätkaudella 2018 ensi-iltansa saavat Taru sormusten herrastaDreamteamPesärikkoParasta elämässä sekä Kolmannen Tilan Legenda pienestä luusta. Ohjelmistossa jatkavat myös syksyltä tutut Viimeinen laivaPaavo - lentävä turkulainenSeitsemän veljestä ja Kybersielut. Päänäyttämöllä vierailevat Kiviä taskussa sekä Jukka Puotila goes Turku -show.

Vierailuesityksinä nähdään myös Loiriplukari, Grus Grus Teatterin lastenesitys Koivuhiiri ja päästäinen, Eija Ahvon ja Susanna Haaviston Yhdessä 40 v. -konsertti, Kari Hevossaaren ja Jukka Nykäsen Rakkauden ja kuoleman lauluja, FORK on tour 2018 sekä Tero Saarinen Companyn Breath.

Taru sormusten herrasta ennennäkemättömänä suurtuotantona

Kaikkien aikojen suurin fantasiaseikkailu, J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta, saa ensi-iltansa uutena dramatisointina Päänäyttämöllä 15.2. Teatteriversio sormussaagasta tuo hobitit, velhot, örkit, haltiat ja mustat aaveratsastajat elävänä yleisön eteen. Luvassa on tarunhohtoa ja taikuutta. Esityksen ohjaa Mikko Kouki. 

Pienellä näyttämöllä komedialliset Parasta elämässä ja Dreamteam

Parasta elämässä on Duncan Macmillanin tekstiin perustuva lempeän komediallinen Martti Suosalon monologiesitys. Se on liikuttava, toiveikas ja hauska kertomus kroonisesti masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Esityksen ohjaa Pentti Kotkaniemi. Ensi-ilta on 19.1.

Parasta elämässä. Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Marita Koivisto.

Dreamteam on komedia naisista, joilla on elämä täysin hallinnassa. Mia, Eeva, Hanna ja Jutta päättävät perustaa elämänhallintafirman. Yrityksen perustaminen jää kuitenkin jatkuvan visioimisen ja keskinäisen sparraamisen jalkoihin. Minna Nurmelinin kirjoittaman näytelmän ohjaa Satu Rasila. Ensi-ilta on 21.2.

Sopukassa yhteistuotannot Pesärikko ja 3T:n Legenda pienestä luusta

Pesärikko on nuoren avioliiton selviytymättömyystarina, paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Orvokki Aution klassikkotrilogiaan perustuva teos nähdään nyt uutena, kahdeksan teatterin yhteistuotantona. Pesärikon ohjaa Mikko Roiha. Turun ensi-ilta on 25.1.

Kantaesityksenä nähtävä Seppo Parkkisen Legenda pienestä luusta rakentuu lintujen lentäessä läpi ihmislajin historian. Matkallaan ne pysähtyvät dokumentoimaan yksittäisten ihmisten kertomuksia eri ajoista ja paikoista. Kolmas Tila -ryhmän esityksen ohjaavat Susanna Airaksinen ja Juha Malmivaara. Ensi-ilta on 23.2.